Vreme dolaska pripadnika VSJ na mesto događaja!?

19 сеп Saopštenja | 1 comment

19.09.2017. / Info SVS

S A O P Š T E NJ E

U poslednje vreme se dešava da pojedini mediji objavljuju kako  je vatrogasnoj jedinici  potrebno mnogo više vremena nego što je realno potrebno da dođe na mesto događaja.  Poslednje ovakvo izveštavanje je bilo  prilikom požara u Vajskoj gde su troje dece tragično nastradalo, da je jedinici iz Bača do Vajske, koja je udaljena 18 kilometara trebalo 45 minuta. Ovo je apsolutno netačno. Jedinica iz Bača je na mesto požara stigla za 19 minuta, što se u svakom trenutku može dokazati snimkom radio veze.

Kako ovo nije prvi put da pojedini mediji objavljuju ovakve neproverene informacije o kasnom dolasku vatrogasnih jedinica na požar,  Sindikat vatrogasaca Srbije želi da informiše javnost kako u vatrogasnim jedinicama u Srbiji postoji jasna procedura za brzinu izlaska na intervenciju, i da vatrogasna ekipa na mesto događaja uvek stiže u najkraćem mogućem roku.

Osećanje poštovanja prema vatrogascima se zasniva na tome da vatrogasci prihvataju mogućnost da svoj život mogu izgubiti spasavajući živote drugih i zbog toga molimo medije da prilikom objavljivanja ovakvih vesti provere njihovu verodostojnost, jer se ovakvim neproverenim i netačnim imformacijama vatrogascima neopravdno nanosi  šteta.

Novi Sad                                                                           Duško Ninkov

19.09.2017. godine

1. predrag09-20-17

Da li je neko tražio da se ispravi greška, i u istim terminima objavi tačno vreme uz izvinjenje auditorijumu i vatrogascima?