Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Veliki požar u hotelu “Grand”

17 јун Vesti i Događaji | SVS

Veliki požar koji je rano jutros izbio u hotelu “Grand” na Kopaoniku ugašen oko devet časova. Jedan vatrogasac lakše povređen prilikom gašenja požara. Moguće da je uzrok požara opušak s obzirom na to da je krenuo sa krova aperitiv-bara, nezvanično saznaje RTS.

Požar koji je rano jutros izbio u hotelu “Grand” na Kopaoniku ugašen je oko devet časova.

Požar je, kako RTS saznaje, izbio jutros oko 4:15, a u tom trenutku, u hotelu je bilo oko 150 gostiju.

Zahvaljujući prisebnosti zaposlenih, svi gosti su na vreme evakuisani i smešteni u susedne objekte, a mnogi su i napustili Kopaonik tokom prepodneva.

Vatra je krenula sa krova aperitiv-bara pa se proširila prema istočnom krilu, gde se nalazi 57 soba koje su prošle godine renovirane.

Vatra je zatim zahvatila i krov iznad zapadnog krila, gde se nalazi 67 soba i apartmana čije je renoviranje počelo u ponedeljak. Te sobe požar nije zahvatio.

U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasnih ekipa iz Kopaonika, Kruševca, Kraljeva, Brusa, a gašenju su se pridružile i dve ekipe iz Novog Pazara.

Jedan vatrogasac je, tokom gašenja vatre, zadobio posekotinu na nozi i zbrinut je u Zdravstvenom centru u Raškoj.

Kako RTS nezvanično saznaje, moguće da je uzrok požara opušak s obzirom na to da je požar krenuo sa krova aperitiv-bara.

I ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je, sudeći po izjavama svedoka, jedan od mogućih uzroka ljudski faktor, odnosno opušak cigarete.

Dačić je nakon obilaska hotela rekao novinarima da bi istraga trebalo brzo da bude završena, ali, kako je kazao, pitanje je koliko je moguće pronaći dokaze, jer je mesto uviđaja potpuno narušeno u požaru.

Ministar je naglasio da će prioritet tog ministarstva u narednom periodu biti obnavljanje fonda vatrogasnih vozila.

"Požari na Kopaoniku dešavaju se često i to bi trebalo da nam bude pouka da se svi zajedno bolje organizujemo. To znači da nam je neophodan veći broj vatrogasaca i mobilnih timova", naveo je Dačić i istakao da na Kopaoniku postoji samo jedna vatrogasna jedinica sa nekoliko vatrogasaca, te da je vatrogascima iz susednih opština potrebno i do 40 minuta da dođu na tu planinu. Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je materijalna šteta od požara u hotelu Grand na Kopaoniku "ogromna", kao i da je u toku istraga o uzrocima nesreće. "Već pet godima upozoravamo da je devet vatrogasaca na Kopaoniku nedovoljno i da je potrebno najmanje njih 20 sa tehničkom opremom", rekao je Marić.

“Požari na Kopaoniku dešavaju se često i to bi trebalo da nam bude pouka da se svi zajedno bolje organizujemo. To znači da nam je neophodan veći broj vatrogasaca i mobilnih timova”, naveo je Dačić i istakao da na Kopaoniku postoji samo jedna vatrogasna jedinica sa nekoliko vatrogasaca, te da je vatrogascima iz susednih opština potrebno i do 40 minuta da dođu na tu planinu.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je materijalna šteta od požara u hotelu Grand na Kopaoniku “ogromna”, kao i da je u toku istraga o uzrocima nesreće.

“Već pet godima upozoravamo da je devet vatrogasaca na Kopaoniku nedovoljno i da je potrebno najmanje njih 20 sa tehničkom opremom”, rekao je Marić.

Izvor: RTS

Ostavi odgovor