Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

U Ruskom Krsturu opet požar

31 авг Vesti i Događaji | SVS

31. avgust 2016. | 12:13 | Izvor: RTV (Slavko Oros)

RUSKI KRSTURSinoć oko 23 sata u jednom od osam stanova u stambenoj zgradi u ulice Ivo Lole Ribara u Ruskom Krsturu izbio je požar.

Kako saznaje Radio-televizija Vojvodine, uzrok požara je televizor koji se zapalio i koji je vlasnica bezuspešno probala da ugasi. Vatra se brzo e razbuktaa, pa je u potpunosti ili delimično izgorela većina prostorija u stanu.

pozar-ruski-krstur_660x330

Samo zahvaljujući brzoj reakciji najbližih komšija i prvih vatrogasaca koji su stigli, vatra se nije proširila na okolne stanove i svi stanari su spašeni bez većih posledica po zdravlje.

U tome je naročito pomogao jedan od komšija, koji je uz pomoć viljuškara i vatrogasnih merdevina koje je na njega postavio, zajedno sa vatrogascima, mnoge stanare izbavio preko terasa i prozora, pošto je zbog gustog dima drugačija evakuacija bilo jako otežana.

pozar-ruski-krstur-4_660x330

U gašenju požara su učestvovale jedinice Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Ruskog Krstura i Profesionalnog vatrogasnog društva iz Kule. Bile su prisutne i policijske ekipe i medicinska ekipa Hitne pomoći iz Kule.

Iako je materijalna šteta velika i još se utvrđuje, na sreću, sačuvani su životi ljudi.

pozar-ruski-krstur-5_660x330

Podsećamo, u Ruskom Krsturu je 26. maja ove godine u potpunosti izgoreo krov na kući u Fruškogorskoj ulici broj 100, a požar je odneo i pomoćne prostorije i jedan traktor.

Ta nesreća je bila povod za gostovanje predstavnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Ruskog Krstura, Kucure i Đurđeva u emisiji „Dobro veče Vojvodino“ na rusinskom jeziku.

Tom prilikom je istaknuto da se dobrovoljna vatrogasna društva, kao nosioci protivpožarne zaštite u malim mestima po Vojvodini, suočavaju sa sve većim problemima zastarele opreme, opadanjem broja članova i nedostatkom redovnih sredstava za normalno funkcionisanje u borbi protiv požara.

Ostavi odgovor