Stablo na sred ulice

30-05-2013 15:55 / Autor / izvor: Lj.S.

Kratkotrajna oluja u Kragujevcu nije prošla bez posledica, ali srećom, samo materijalnih.

(Foto: Šumadijapress)

Jak vetar, pljusak, a ponegde i grad, iznenada su se obrušili i na Šumadiju danas oko 13 časova. Sve se prilično brzo završilo, a već su zabeleženi prvi podaci o nastaloj šteti.

Naime, u ulici Vuka Karadžića, iz dvorišta Narodnog muzeja pao je i potpuno preprečio put gornji deo jednog stabla, koje se polomilo tik uz ogradu. Prema procenama, polomljeni deo dug je nekoliko metara. Njegove grane završile su na automobilima parkiranim preko puta, ali bez značajnih oštećenja. Povređenih, takođe nema.

Saobraćaj je privremeno zaustavljen, a na lice mesta brzo su izašle ekipe “Zelenila” i Sektora za vanredne situacije, te je nakon izvršenog uviđaja moglo da se počne sa uklanjanjem i normalizacija se očekuje uskoro.

(Foto: Šumadijapress)

Prema prvim podacima kojima raspolaže Sektor za vanredne situacije, to, međutim, nije jedina šteta koju je izazvala oluja. Kako saznajemo, u ulici Vladimira Rolovića, u naselju Aerodrom, ozbiljno je oštećen krov na jednoj od višespratnica.- Već smo preduzeli određene mere i folijom prepokrili krov, da bi se krajnja šteta svela na minimum, a dalje ćemo da vidimo sa Skupštinom stanara kako može da se pomogne da se hitno izvrši sanacija – kaže Dragoš Radovanović, načelnik Sektora za vanredne situacije.

Radovanović je još rekao da je u okolini Kragujevca padao i grad, da su registrovana dejstva strelaca u protivgradnim stanicama, ali Sektor u ovom trenutku još nema tačne podatke o tome gde je i koja vrsta gradonosnih padavina zabeležena.

Izvor: ŠumadijaPress

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *