Prijepoljski vatrogasci dobili novo vozilo za gašenje šumskih požara

27 јун Vesti i Događaji | SVS

27.06.2021 » 12:20 | GZS/ PP Media

ISUZU D-Max N60 – vatrogasno vozilo Sektora za vanredne situacije

Prijepolje – Kako bi svi regioni Srbije bili adekvatno opremljeni za borbu sa šumskim požarima, očuvanje ljudskih života, imovine, kao i šumskih ekosistema, Mateja Norčič Štamcar, otpravnica poslova Delegacije Evropske unije u Srbiji i Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, uručile su danas 27 vozila za gašenje šumskih požara Milisavu Miličkoviću, državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije. Ukupna vrednost ovih vozila je preko 1 milion evra, a pripašće upravama i odeljenjima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u Subotici, Zrenjaninu, Kikindi, Pančevu, Somboru, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Valjevu, Smederevu, Požarevcu, Kragujevcu, Jagodini, Boru, Zaječaru, Užicu, Čačku, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Prokuplju, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Novom Pazaru, Prijepolju i Beogradu.

Zahvaljujući ovim vozilima, oko 3.300 pripadnika i pripadnica vatrogasno-spasilačkih jedinica širom Srbije biće bezbedniji i efikasniji prilikom gašenja šumskih požara.

Svečanoj primopredaji vatrogasnih vozila prisustvovale su i Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije i Sandra Nedeljković, v.d. zamenika direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

„Veoma mi je drago što vidim da je ovih 27 najsavremenijih vozila sada na raspolaganju Ministarstvu unutrašnjih poslova za borbu protiv šumskih požara čim se oni dese, u teško dostupnim oblastima, u svakom uglu Srbije. EU je tu za ljude u Srbiji, u svakoj teškoj situaciji koja se može dogoditi“, izjavila je Mateja Norčič Štamcar, otpravnica poslova Delegacije EU u Srbiji.