Predsedniku opštine Vlasotince zahvalnica od vatrogasaca

17 сеп Vesti i Događaji | SVS

Autor: JuGmedia Objavljeno: 17.09.2021.

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije i slave vatrogasne brigade Presvete Bogorodice Neopalime Kupine, načelnik Sektora za vanredne situacije u Leskovcu Ivica Ranđelović uručio je zahvalnicu predsedniku opštine Vlasotince Bratislavu Petroviću u znak dobre saradnje u vanrednim situacijama.

“Ovu priliku koristimo da se zahvalimo subjektima koji su nam do sada pomagali i koji će nam i ubuduće pomagati. Imam čast da u ime MUP- a i sektora dodelim predsendikuzahvalnicu u želji da imamo što bolju saradnju. Imali smo je i do sada, ali daće Bog da bude mirno, a da mi imamo odličnu saradnju”, rekao je Ranđelović.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović, koji je po funkciji komandant Štaba za vanredne situacije takođe je naznačio dobru saradnju između lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije.

“Do sada smo uvek sarađivali na korist građana, zarad njihove bezbednosti i verujem da će tako biti i ubuduće. Jedan od poslova koje smo uradili je da smo ozakonili objekat vatrogasne stanice u Vlasotincu, a verovatno ćemo u budućnosti raditi i neke zajedničke projekte”, naglasio je Petrović.

Deca iz PU „Milka Dimanić“ poklonila su vatrogascima – spasiocima povodom njihovog praznika, svoj uramljeni crtež.

Sektor za vanredne situacije slavi 17. septembar jer je tada, 2009. godine,usvojen Akcioni plan za formiranje jedinstvene službe za vanredne situacije.Takođe, vatrogasci-spasioci širom Srbije, od 2015.godine, na predloga monaha sa Hilandara,obeležavaju i krsnu slavu Bogorodicu Neopalimu Kupinu, zaštitnicu vatrogasaca.