Podmetnut požar uništio garažu i krov kuće u Zaglavku kod Bajine Bašte

V. Lojanica / 28. 01. 2017 – 13:38h / Blic

U požaru koji je najverovatnije podmetnut, jutros je izgorela garaža i krov jedne kuće u selu Zaglavak ispod Kadinjače, na teritoriji Bajine Bašte.

http://www.radioluna.rs/sw4i/thumbnail/800x600_DSC-0657.jpg?thumbId=55700&fileSize=13992&lastModified=1485622611000&contentType=image/jpegBrzom intervencijom vatrogasaca iz Bajine Bašte, ali i pribranošću meštana Zaglavka, sprečeno je da se vatra proširi stambeni prostor jednostpratne kuće u kojoj se niko nije nalazio.

Da je požar podmetnut ukazuje detalj da je vatra planula u garaži koju je gazda, inače Užičanin, ostavio zaključanu. Sumnju na sabotažu još više potkrepljuje događaj od prošle godine kada je pod nerazjašnjenim okolnostima izgorela šupa u istom domaćinstvu.

Vatru koja je jutros oko 8:30 buknula iz garaže primetile su komšije koje su se brzo organizovale i crevima, crpeći pumpom vodu iz obližnjeg potoka, gasili požar dok nisu pristigli vatrogasci iz Bajine Bašte. Plameni jezici dohvatili su krov kuće koji je poptuno izgoreo, a vatra je u garaži uništila traktor i nekoliko manjih poljoprivrednih mašina.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *