Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Obuka za specijalizovane jedinice

12:58, 31.05.2013.

Autor Biljana Roganović, Izvor: Južne vesti | Prokuplje

15vatrogasci-KOSTA.JPG

Odeljenje za vanredne situacije u Prokuplju će od 10. do 14. juna krenuti sa edukacijom Specijalizovane jedinice civilne zaštite za gašenje požara na otvorenom.

Obuku će pohađati 30 ljudi rezervnog sastava sa teritorije Prokuplja, a nakon petodnevne obuke svi će polagati i biće stručno osposobljeni za gašenje požara.

– Tokom ove godine, trebalo bi da obuku prođe i Jedinica za pružanju prve pomoći koju će činiti 12 ljudi. Novoformirane jedinica biće deo reorganizacije Civilne zaštite i pomoći će Odeljenju za vanredne situacije, naročito tokom leta, kada se dešavaju veliki šumski požari, ali i u vreme eventualnih elementarnih nepogoda, poput poplava ili zemljotresa– kaže načelnik prokupačkog Odeljenja za vanredne situacije Srđan Mitrović.

Za specijalizovane jedinice na nivou Topličkog okruga planirano je angažovanje oko 150 ljudi.

 1. Milan06-01-13

  Na koji nacin bi i ja mogao da pristupim jedinici civilne zastite? Pre svega, stekao sam zvanje dipl.ing. Zastite od pozara, odsluzio vojni rok pod ouzjem i stekao sertifikaz PPZ takodje u vojsci, rade volje bih se prikljucio bilo kojoj vatrogasnoj jedinici. Inace konkurisao sam jos prosle godine za pristupanje teritoraijalnoj vatrogasnoj jedinici u Nisu i aktivista sam u raznim dobrovoljnim akcijama. Hvala.

  • SVS06-02-13

   Sto se tice pristupanju jedinicama civilne zastite interesujte se u vasoj opstini, gradu… Stabu za vanredne situacije u mestu gde zivite.

 2. auto oprema12-10-13

  Odlicna je ta odluka o obuci. Ipak nije lako snaci se u takvim situacijama i primeniti svu opremu za gasenje pozara.

Ostavi odgovor