Obuka za specijalizovane jedinice

12:58, 31.05.2013.

Autor Biljana Roganović, Izvor: Južne vesti | Prokuplje

15vatrogasci-KOSTA.JPG

Odeljenje za vanredne situacije u Prokuplju će od 10. do 14. juna krenuti sa edukacijom Specijalizovane jedinice civilne zaštite za gašenje požara na otvorenom.

Obuku će pohađati 30 ljudi rezervnog sastava sa teritorije Prokuplja, a nakon petodnevne obuke svi će polagati i biće stručno osposobljeni za gašenje požara.

– Tokom ove godine, trebalo bi da obuku prođe i Jedinica za pružanju prve pomoći koju će činiti 12 ljudi. Novoformirane jedinica biće deo reorganizacije Civilne zaštite i pomoći će Odeljenju za vanredne situacije, naročito tokom leta, kada se dešavaju veliki šumski požari, ali i u vreme eventualnih elementarnih nepogoda, poput poplava ili zemljotresa– kaže načelnik prokupačkog Odeljenja za vanredne situacije Srđan Mitrović.

Za specijalizovane jedinice na nivou Topličkog okruga planirano je angažovanje oko 150 ljudi.

3 Replies to “Obuka za specijalizovane jedinice”

  1. Na koji nacin bi i ja mogao da pristupim jedinici civilne zastite? Pre svega, stekao sam zvanje dipl.ing. Zastite od pozara, odsluzio vojni rok pod ouzjem i stekao sertifikaz PPZ takodje u vojsci, rade volje bih se prikljucio bilo kojoj vatrogasnoj jedinici. Inace konkurisao sam jos prosle godine za pristupanje teritoraijalnoj vatrogasnoj jedinici u Nisu i aktivista sam u raznim dobrovoljnim akcijama. Hvala.

    1. Sto se tice pristupanju jedinicama civilne zastite interesujte se u vasoj opstini, gradu… Stabu za vanredne situacije u mestu gde zivite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *