NS: Požar u spa-klubu „Minakve”

18 нов Vesti i Događaji | SVS

Četvrtak, 18.11.2021. u 10:43 Snežana Kovačević

Novi Sad – Vatra koja je preksinoć izbila u prostoru fabrike „Minakva” u Novom Sadu, buknula je u spa-klubu koji poseduje ovaj proizvođač mineralne vode. Požar u Futoškoj ulici ugasili su novosadski vatrogasci kojima je ovo preduzeće u svom saopštenju za javnost zahvalilo na požrtvovanju.

Iz fabrike su potvrdili i nezvanične informacije koje su stigle nakon požara o tome gde je i kako došlo do incidenta.

Novosadski vatrogasci brzom intervencijom ugasili su požar (Foto S. Kovačević)

„U sredu 17. novembra u ranim jutarnjim časovima buknula je vatra u spa-klubu ’Minakva’. Požar je izazvala varnica aparata za sečenje. Brzim dolaskom i velikim požrtvovanjem novosadske vatrogasne brigade, vatra je lokalizovana i ugašena. Niko od radnika nije hospitalizovan i posle pregleda oni su na kućnom odmoru”, saopšteno je iz „BB Minakva”.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio između dva i pola tri posle ponoći u prostoru bazena za rekreaciju, na kome su se izvodili radovi. Dva muškarca su zbog udisanja dima prevezena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Bilo je angažovano devet vatrogasnih vozila, a u ispomoć su pozvani i profesionalni vatrogasci iz Bačke Palanke, Temerina i Vrbasa.

Politika