Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Novi kamioni i terenci za vatrogasce

20 дец Vesti i Događaji | SVS

Autor: P.O. petak, 20.12.2019. u 15:44 » Politika

Upravi saobraćajne policije uručeno pet motocikala koje je donirao grad Beograd

Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila Sektoru za vanredne situacije, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo u cilju unapređenja uslova rada vatrogasaca-spasilaca.

„Pre samo nekoliko godina situacija u SVS-u izgledala je veoma teško. Ne kažem da su danas svi problemi rešeni, imamo još mnogo toga da uradimo, ali mi je drago što mogu da vidim da svake godine ulažemo novu energiju i sredstva, kako bi SVS bio opremljen najboljim mogućim vozilima koje MUP može da nabavi“, rekao je Stefanović.

    Foto MUP

On je dodao da će 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona proizvođača MAN i KAMAZ, kao i 60 terenskih vozila, biti isporučeno svim organizacionim jedinicama SVS-a u Srbiji, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Ukupno je od početka 2019. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo 46 vatrogasno-spasilačkih kamiona, 185 terenskih vozila, 19 kombi vozila i 54 putnička vozila za sve organizacione jedinice Sektora za vanredne situacije“, objasnio je Stefanović. On je rekao da je nabavljeno i 2.350 kompleta novih interventnih uniformi koje će od danas imati svaki vatrogasac-spasilac u Srbiji.

„Ove uniforme su izradili domaći proizvođači u skladu sa najvišim svetskim standardima za zaštitu od plamena i toplote. Drago mi je što sam čuo od ljudi koji će ih nositi da su zadovoljni“, rekao je ministar.

    Foto MUP

Ministar se osvrnuo i na nedavnu izjavu načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića u jednom televizijskom gostovanju, kada je rekao da smo „ušli u zlatni period opremanja SVS-a“.

„Mogu da kažem da ja očekujem da će taj period tek da dođe. Hoću da se zahvalim Predragu Mariću i celom timu SVS-a zato što su ogromnim radom, u vremenima kada ovaj Sektor nije bio ovako opremljen, dali svoj maksimum da građani Srbije ne osete bilo kakav nedostatak. Oni su svojom hrabrošću nadoknadili to što nisu imali najbolju opremu. Trudiću se kao ministar da takva situacija sa opremom više nikada ne bude u SVS-u“, poručio je Stefanović i dodao da su vatrogasci-spasioci u ovoj godini imali 34.057 intervencija i da su njihovim radom i ogromnom hrabrošću spasene su 1.322 osobe.

Danas je i Upravi saobraćajne policije uručeno pet motocikala koje je donirao grad Beograd.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je za Beograđane izuzetno važno da vatrogasna služba i policijske snage budu opremljene najboljom mogućom opremom.

Ostavi odgovor