Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

MUP objavio saopštenje za javnost, nakon saopštenja SVS-a

01.03.2016. / Info SVS

Nakon jučerašnjeg S A O P Š T E NJ A za javnost Sindikata vatrogasaca Srbije, MUP Srbije danas je obavestilo javnost da je u 2015. godini, nabavljeno više vozila i prateće opreme nego prethodnih godina, što je značajno doprinelo unapređenju rada ove službe.

2016-3-1-_MUP_-SAOPSTENJE-SVS_1_Među najznačajnijima su 18 specijalizovanih vatrogasnih i 8 terenskih vozila, 2 robotehnička kompleksa, 2 čamca, kao i ostala prateća oprema, dobijena iz ruske donacije, IPA projekata i budžeta Republike Srbije.

Sva vozila u Sektoru se redovno održavaju i isključena je svaka mogućnost ugrožavanja zaposlenih tokom obavljanja redovnih aktivnosti, kao i građana.

Kad je reč o zaštitnim uniformama ne postoji ograničen rok upotrebe i naglašavamo da je u poslednjih pet godina nabavljeno više od hiljadu komada uniforme. Netačna je i informacija o neredovnosti u plaćanju, jer svi zaposleni redovno i bez zakašnjenja dobijaju svoje lične dohotke, a redovno se isplaćuju i ostali troškovi.

U Sektoru za vanredne situacije zaposleno je 3.100 vatrogasaca spasilaca, ali se profesionalnim rukovođenjem i raspodelom vatrogasaca posao organizuje na način da sistem bezbednosti ne bude ugrožen. Podršku našem Sektoru daju i brojna dobrovoljna vatrogasna društva, na čiji rad se oslanjaju i države EU.

Uvažavajući potrebu zaposlenih u Sektoru za vanredne situacije za obezbeđivanjem što boljih i savremenijih uslova i sredstava za rad, Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo formiranje Direkcije za upravljanje rizikom i vanredne situacije koje će biti neposredno pod ingerencijom Vlade Republike Srbije i na taj način efikasnije realizovati sredstava iz pristupnih fondova EU i drugih donatorskih sredstava. Predviđeno je da se Direkcija formira usvajanjem Zakona o smanjenju rizika od elementarnih i drugih nepogoda i upravljanju u vanrednim situacijama, koji treba da usvaji Skupština Republike Srbije. Očekuje se da u narednom periodu Skupština otpočne proceduru usvajanja Zakona.

Beograd
Br.145 /16
1. mart 2016.

 1. Ljubica Krnjaic03-01-16

  Pozdrav autoru ovog saopstenja i odmah da kazem da ovo namenski pisano pismo nece doprineti boljitku. Autor verovatno racuna da citaoci ne znaju koliko je dva i dva. Pise, u pet godina kupljeno je 1000 zastitnih odela za 3100 vayrogasaca

 2. Ljubica Krnjaic03-01-16

  Tim tempom, za 15 godina svi vatrogasci ce dobiti zastitna odela.

 3. Ljubica Krnjaic03-01-16

  Kad je pre neki dan Pedja na TV rekao kako treba doneti zakon o dobrovoljnom vatrogastvu, drzao je ruke na ledjima, sa ukrstenim prstima (puj-pike, ne vazi). Tako radi vec dvanaest godina i uspeva mu. On je najsposobniji lik u Sektoru. Treba ga birati za premijera. Bar bi bili mirni sto se izbora tice,ne bi ih imali svake dve godine.

 4. Milan03-01-16

  Napokon da je neko shvatio da u državi Srbiji postoje i dobrovoljni vatrogasci i da su u EU nezaobilazni faktor u organizaciji zaštite od požara.O Zakonu o dobrovoljnom vatrogastvu se priča već više godina,projekat je dat Sektoru ali izgleda da se isti vadi iz fijoke prema potrebi i zato se stalno vrtimo u krug ili kolo kose se zove „Biće bolje sutra „

Ostavi odgovor