Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

KŠ: U krugu fabrike “Rubin” održana pokazna vežba vatrogasaca

27 мај Vesti i Događaji | SVS

27.05.2021. u 10:05 » Info SVS

U fabrici vina i alkoholnih pića “Rubin” u Kruševcu organizovana je pokazna vežba koju su izveli pripadnici VSB Kruševac, kao i edukacija radnika u gašenju početnih požara “S” aparatima…

   Foto: Privatna arhiva

U Srbiji je mnogo potencijalno opasnih fabrika koje bi, ukoliko dođe do havarije, mogle ozbiljno da ugroze zdravlje građana i nanesu veliku štetu okruženju. U proteklih nekoliko godina intenzivirana je obuka ljudi koji se angažuju u vanrednim situacijama i modernizovana njihova oprema.

   Foto: Privatna arhiva

Uvek spremni Kruševljani

Spremnost kruševačkog Odeljenja za vanredne situacije do sada se u praksi potvrdila mnogo puta. U poplavama, zemljotresima, eksplozijama, sanaciji klizišta i prilikom saobraćajnih udesa.

   Foto: Privatna arhiva

Da bi sve funkcionisalo kako treba, važna je uloga Gradskog štaba koji u ovakvim situacijama koordinira rad više službi: policije, vatrogasaca, hitne pomoći, Zavoda za javno zdravlje, Crvenog krsta i centra ABHO u Kruševcu.

   Foto: Privatna arhiva

Ulaganje u bezbednost građana Srbije

Ovo pokazuje spremnost lokalne samouprave da reaguje u vanrednim situacijama. Mislimo da će Srbija u pogledu reagovanja u vanrednim situacijama iz godine u godinu biti bolja. Ova služba se mora kontinuirano opremati, u njih se mora ulagati, da bi se to desetostruko vratilo građanima Srbije.

   Foto: Privatna arhiva

Ostavi odgovor