Izgoreo deo restorana “Tulba” u Požarevcu

02/03/2015 u 03:18 | Požarevac | Danas

Sumnjaju da je požar podmetnutNepoznat uzrok požara: Izgoreo pomoćni objekat

Sumnjaju da je požar podmetnut

Požarevac – U petak oko dva sata ujutru izbio je požar na pomoćnom objektu etno-restorana “Tulba”, koji se nalazi na istoimenom brdu u Požarevcu. Brzom intervencijom tri ekipe vatrogasaca požar je lokalizovan, pa je tako sprečeno da zahvati i sam restoran.

Vatra je uništila krov pomoćnog objekta i priručnog magacina, u kome se nalazilo četiri zamrzivača sa mesom, veća količina pića, kao i pet skupocenih zvučnika marke “jamaha”. Uzrok požara još uvek nije poznat, kao ni visina izazvane materijalne štete.

Milan Kuzmanov, izvršni direktor “Avale”, u čijem sastavu radi etno-restoran, kaže da im je za požar dojavio portir iz školskog internata, koji se nalazi odmah pored njih. On sumnja da je ovaj požar podmetnut i da je to uradio neko od njihove konkurencije.

– Kroz prozor kotlarnice u pomoćnom objektu ubačen je benzin koji je pao na ugalj, pa je tako buknuo požar. Sumnjamo da je to delo nekog našeg konkurenta, jer dobro poslujemo i imamo veliku posećenost. Na snimku nadzorne kamere vidi se jedan muškarac sa kapuljačom, a iza njega vatra koja već gori, pa sumnjamo da je on podmetnuo požar. Pretrpeli smo veliku materijalnu štetu, a kad se uradi veštačenje, znaćemo tačno kolika je. Verujem da će policija brzo otkriti ko je zapalio naš restoran, a mi ćemo se potruditi da što pre nastavimo da radimo – kazao je Kuzmanov. U prilog njegove sumnje da je u pitanju konkurencija, svedoči i podatak da je prošle subote, kad je restoran bio pun gostiju, policiji anonimno dojavljeno da je u restoranu podmetnuta bomba. Međutim, detaljna pretraga pokazala je da je reč o lažnoj dojavi.

Autor: M. V.