Izgorelo dvadesetak kvadrata stana u Šafarikovoj ulici

28 јул Vesti i Događaji | SVS

Autor: B. V.četvrtak, 28.07.2016. u 20:44 / Politika

pozar                          Sva stakla balkona na trećem spratu su popucala (Foto R. Krstinić)

Dvadesetak kvadrata stana na drugom spratu zgrade u Šafarikovoj ulici na Kopitarevoj gradini potpuno je izgorelo. Stakla balkona na trećem spratu popucala su u požaru koji je izbio oko 10 časova. Zašto je vatra izbila u ovom stanu nije poznato, ali se sumnja da su razlog neispravne instalacije.

U stanu je u trenutku požara bio vlasnik, ali je on na vreme izašao, dok su vatrogasci zbog gustog dima evakuisali komšiju sa trećeg i komšinicu sa detetom sa četvrtog sprata.

– Vatra u stanu izbila je u dnevnoj sobi i vrlo brzo zahvatila stare stvari kojih je stan od 80 kvadrata bio prepun. Proširila se i na terasu pa je plamen prva videla komšinica koja živi u kući do naše zgrade i pozvala vatrogasce. Oni su zaista vrlo brzo stigli, ali je zgrada već bila puna crnog dima – priča jedan od komšija koji živi u zgradi.

Vatrogasci su ušli u stan u kome se plamen već uveliko rasplamsao i uspeli brzo da obuzdaju vatru. Radi predostrožnosti oni su u ovoj zgradi ostali do 13 časova, kako bi bili sigurni da je sve ugašeno. Na intervenciji je bio 21 vatrogasac sa pet vozila.

Prema rečima komšija, sused u čijem je stanu izbio požar gotovo od izgradnje zgrade 1967. godine živi tu.

– U poslednje vreme imao je običaj da dovlači razne stvari u stan pa nije ni čudo što je bio tako veliki požar – napominju komšije.