Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

GOSPODAR ZMIJA SPASAO ŽIVOT ŽENI! Vladica video da je krenula preko pruge, a voz nije čula: Delići sekunde su bili u pitanju

23 јул Vesti i Događaji | SVS

Ivana Radojcic

Na visini zadatka kao i uvek, vatrogasac Vladica Stanković, pripadnik Sektora za zaštitu i spasavanje, u Srbiji poznat kao gospodar zmija jutros je nešto posle 8 sati spasio stradanja ženu iz Vladičinog Hana koja nije čula voz i u trenutku kada je on nailazio pokušala da pređe prugu.

“Vraćao sam se sa pijace i bio sam pored pruge koja prolazi kroz Vladičin Han. Obično nikad ne stojim dva stepenika od pruge kao što sam uradio jutros. Stao sam nešto kao da me je teralo. Voz već nailazi, a žena je žurno krenula prema pružnom prelazu. Videlo se da ne čuje voz, ona već gazi po pruzi. Shvatio sam šta se dešava i da moram brzo da reagujem. Uhvatio sam je na vreme i izvukao sa pruge, delići sekunde su bili u pitanju.

   foto: Privatna arhiva

Žene koje su se našle tu očevici shvatile su kakva je nesreća mogla da se desi. Obratile su se ženi koju sam uspeo da na vreme sklonim sa pruge dok je voz sve bliži bio njoj, rečima ” da zaslaviš slavu ovaj ti je čovek spasio život”, priča ovaj nadasve hrabar čovek za Kurir.

Vladica napominje da mu se u sekundi stvorio osećaj. Zbog prirode svog posla imao je već takve situacije u kojima je morao da reaguje brzo. Žena je bila u opasnosti..

“To je trenutak u kome si svestan da moraš da reaguješ. Vatrogasac sam takav mi je temperament sve se sklopi u trenutku”, napominje Vladica. Žena je bila u stresu, uplašena kao i očevici koji su se zadesili u tom trenutku pored pruge. ” Žena se izbezumila, kaže da nije čula ni voz, ni signal. Ništa nisam videla. U stresu je bila Sve se dobro završilo na svu sreću. “, kaže Vladica.

Na kraju kada se povratila od šoka, žena koja je zrelijih godina, prepoznala je Vladicu Stankovića, gospodara zmija, rekavši mu “ti si onaj vatrogasac koji uspešno hvata zmije”.

Ostavi odgovor