DVA SATA BORBE SA VATROM Žar iz kotla zapalio porodičnu kuću u Valjevu

P. Vujanac / 26. 01. 2017 – 12:01h / Blic

Skoro dva sata su se valjevski vatrogasci borili sa vatrenom stihijom koja je zahvatila porodičnu dvospratnicu u ulici Milovana Glišića, u blizini Osnovne škole “Sestre Ilić”.

Foto: P. Vujanac / RAS Srbija

Na kući porodice Šević, koju je zahvatio požar, pričinjena je velika materijalna šteta, ali srećom povređenih nema, jer je majka vlasnika Milana, koja živi u prizemlju, na vreme evakuisana.

Požar su primetile komšije, koje su alarmirale vatrogasce. Oni su rekordno brzo stigli na lice mesta sa četiri vozila, ali vatra već bila zahvatila drvenu terasu u dvorišnom delu kuće i velikom brzinom se proširila na ceo objekat.

– Do požara je, najverovatnije, došlo zbog žara iz kotla koji porodica koristi za grejanje. Žar je, naime, izbačen u posudu na terasi ali je gotovo izvesno neugašen žar najpre zahvatio suvo lišće a onda je vatra zahvatila i drvenu ogradu na terasi, sa koje se proširila na prvi i drugi sprat – objašnjavaju sagovornici “Blica” iz vatrogasne jednice.

Foto: P. Vujanac / RAS Srbija

Lokalizaciju požara im je otežao i uski dvorišni prilaz kod kuće Ševića, tako da su creva paktično morali da razvlače ručno. Vatra sa drvene terase, inače, zahvatila je i deo krova susedne prizemne kuće, ali su vatrogasci uspeli da je ugase bez veće štete na taj objekat.

U kući, na prvom spratu i prizemlju, žive Milan Šević, njegova supruga i majka, dok drugi sprat, koji je najviše pogođen požarom, pripada njegovo bratu koji tu ne živi.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *