Dobijamo 12 timova za borbu sa nesrećama

27 феб Vesti i Događaji | SVS

Beograd Autor: Agencija TANJUG, Foto: Marina Lopičić

Biće forimirane i ekipe za borbu protiv požara i eksplozija, tehničko-tehnoloških udesa i terorističkih napada

sinisa mali foto marina lopicic

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je, na današnjoj svečanoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, da će formirati 12 stručnih timova koji će se baviti različitim elementarnim nepogodama i nesrećama na teritoriji prestonice.

Biće forimirani i timovi za borbu protiv požara i eksplozija, tehničko-tehnoloških udesa i terorističkih napada, nuklearnih i radijacionih akcidenata, evakuaciju, sklanjanje i zbrinjavanje i koordinaciju i realizaciju planova i mera i zadataka civilne zaštite.

– Time ćemo se operativnije i efikasnije baviti pojedinim problemima koji mogu da se dogode na teritoriji Beograda – rekao je gradonačelnik.

Na sednici su uručene zahvalnice najzaslužnijim institucijama i organizacijama koje su dale doprinos u borbi protiv poplava i otklanjanju njihovih posledica, a među kojim su Crveni krst Beograda, Vojska Srbije, NIS, Gorska služba spasavanja, Savez radio amatera Srbije, više gradskih javnih preduzeća Sednici su prisustvovali zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, članovi Gradskog veća i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Film o poplavama

Siniša Mali je redstavio i kratak film o poplavama koje su prošlog maja pogodile Srbiju, ističući da je više od 80 odsto Obrenovca bilo pod vodom i da su nadležni u kratkom roku omogućili da ta opština normalno funkcioniše, te da nije bilo ni zaraza ni epidemija koje često prate poplave.