DESET DANA BORBE ZA ŽIVOT Stanje vatrogasca povređenog na Adi Huji i dalje kritično

28 јул Vesti i Događaji | SVS

Miroslava Brkic , Maša Milojković , | 28. 07. 2017 – 13:31h | Blic

Stanje Milana Rmuša, vatrogasca povređenog prilikom gašenja požara na Adi Huji, i posle deset dana još uvek je nepromenjeno. Naime, on je zadobio opekotine čak 60 odsto kože i lekari na Vojnomedicinskoj akademiji se bore za njegov život.

Milan Rmuš                    Foto: privatna arhiva / Facebook Milan Rmuš

Požar je buknuo u fabrici „Avala Kartonka“ na Adi Huji 19. jula, a tom prilikom je intervenisalo 28 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila. Osim Milana koji je se našao prvi u nizu i time zadobio najteže povrede, povređeno je još pet vatrogasaca i dva radnika fabrike, od kojih je jedan zadobio teže povrede, ali za razliku od Milana nije životno ugrožen.

– Bilo ga je teško intubirati zbog ekstenzivnosti povreda, kako preko 60 odsto opečenih površina tako i gornjih disajnih puteva gde je teško bilo plasirati tubus i vratiti ga u život, što smo uspeli i u toku je redovan postupak u njegovom oporavku – objasnio je u sredu zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević.

Milanovo stanje je od srede nepromenjeno, Beograđani su odmah odreagovali i donirali krv.

Oko 100 vatrogasaca dalo je krv za našeg teško povređenog kolegu, Milana Rmuša, a biće organizovano i prikupljanje novčanih sredstava za potrebe njegovog daljeg lečenja i eventualnog presađivanja kože.

Milan Rmuš je rodom iz Peći i ima suprugu i sina od 14 meseci.