Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

DESET DANA BORBE ZA ŽIVOT Stanje vatrogasca povređenog na Adi Huji i dalje kritično

28 јул Vesti i Događaji | SVS

Miroslava Brkic , Maša Milojković , | 28. 07. 2017 – 13:31h | Blic

Stanje Milana Rmuša, vatrogasca povređenog prilikom gašenja požara na Adi Huji, i posle deset dana još uvek je nepromenjeno. Naime, on je zadobio opekotine čak 60 odsto kože i lekari na Vojnomedicinskoj akademiji se bore za njegov život.

Milan Rmuš                    Foto: privatna arhiva / Facebook Milan Rmuš

Požar je buknuo u fabrici „Avala Kartonka“ na Adi Huji 19. jula, a tom prilikom je intervenisalo 28 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila. Osim Milana koji je se našao prvi u nizu i time zadobio najteže povrede, povređeno je još pet vatrogasaca i dva radnika fabrike, od kojih je jedan zadobio teže povrede, ali za razliku od Milana nije životno ugrožen.

– Bilo ga je teško intubirati zbog ekstenzivnosti povreda, kako preko 60 odsto opečenih površina tako i gornjih disajnih puteva gde je teško bilo plasirati tubus i vratiti ga u život, što smo uspeli i u toku je redovan postupak u njegovom oporavku – objasnio je u sredu zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević.

Milanovo stanje je od srede nepromenjeno, Beograđani su odmah odreagovali i donirali krv.

Oko 100 vatrogasaca dalo je krv za našeg teško povređenog kolegu, Milana Rmuša, a biće organizovano i prikupljanje novčanih sredstava za potrebe njegovog daljeg lečenja i eventualnog presađivanja kože.

Milan Rmuš je rodom iz Peći i ima suprugu i sina od 14 meseci.

Ostavi odgovor