Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

AKCIJA GSS I VATROGASACA Evakuisana starica iz sela kod Bora i odvedena kod lekara

27 феб Vesti i Događaji | SVS

gss | 27. 02. 2018 – 14:07h | Blic

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije, u saradnji sa vatrogascima iz vatrogasne spasilačke jedinice MUP-a, evakuisali su staricu iz sela Gornjana, između Bora i Majdanpeka.

Zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperature u pojedinim mestima širom Srbije, pristup kućama koje su udaljene od puta je teško prohodan. Nakon što su spasioci primili hitan poziv, starici je potrebna lekarska pomoć, pa su se zajedno sa vatrogascima uputili na teren.

Evakuacija starice iz Gornjana                     Foto: Promo Evakuacija starice iz Gornjana

Ekipa spasilaca terenskim vozilom je prvo planirala da priđe do mesta na kojem je moguć pristup kolima, ali problem predstavlja 700 metara od glavnog puta do zavejane kuće, gde je neophodno korišćenje tehničke opreme za evakuaciju sa nepristupačnih terena i angažovanje GSS-a Srbije.

Na licu mesta su, ipak uspeli da se uz pomoć mašine za čišćenje snega, koja je poslata iz RTB Bor na poziv Opštinske uprave Bor, se probiju kroz smetove i evakuišu unesrećenu staricu.

Gorska služba spasavanja Srbije kao partner sektora za vanredne situacije već dugi niz godina uspešno sarađuje u brojnim vežbama i akcijama sa članicama sektora, a sve sa ciljem jačanja podrške prilikom spasavanja i pružanja pomoći ugroženima u nepristupačnim uslovima.

Ostavi odgovor