Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Dragocena pomoć RBM-a u gašenju požara

Mart 28, 2014 – Aktuelno – Autor: Silvija Vukašinović

I bez poziva priskočili u pomoć

Na vest da je na krovu višespratnice došlo do požara, obe cisterne Rudnika bakra Majdanpek krenule da pomognu vatrogascima. – U vreme požara nisu funkcionisale telefonske veze zbog prekida optičkog kabla.

http://kolektiv.co.rs/wp-content/uploads/2014/03/IMG_20140326_150038.jpg

Dragocena pomoć RBM-a u gašenju požara RBM. – U obuzdavanju vatrene stihije, koja je (26. marta, u ulici Omladinske brigade broj dva u Majdanpeku) odnela jedan ljudski život, potpuno uništila jedan i oštetila tri stana i krov četvorospratnice, a manje ili više štete nanela u svakom od 16 stanova te zgrade – od presudnog značaja bila je pomoć radnika i vatrogasnih vozila Rudnika bakra Majdanpek. Da se u gašenje požara nije uključila velika “belaz” cisterna RBM-a, čiji je kapacitet 32 kubna metra vode, a mogućnost intervencije mlazom i na nekoliko desetina metara, pitanje je kada bi požar bio lokalizovan i koliko bi štete naneo.

-Naši ljudi još jednom su pokazali visok stepen odgovornosti i spremnosti da pomognu, pa su, ne čekajući poziv, pripremili mehanizaciju i učestvovali u gašenju požara – ističe Branislav Tomić, direktor RBM-a.

Dragocena pomoć RBM-a u gašenju požara -Čim nam je policija obezbedila pratnju gradskim ulicama, zbog gabarita cisterne, krenuli smo u akciju – dodaje Dragiša Anđelković, upravnik Površinog kopa majdanpečkog Rudnika bakra, i naglašava da su radnici, dolazeći za drugu smenu, bukvalno utrčali u vozilo i spremno krenuli na intervenciju.

http://kolektiv.co.rs/wp-content/uploads/2014/03/pozar-1.jpg

Na licu mesta požar je već lomio krovnu konstrukciju, a zapaljeni delovi padali su i na terase stanova na nižim spratovima, što je pretilo da vatrenu stihiju proširi na celu zgradu i svih 16 stanova. Tek kada je omogućeno da nakon interventne seče nekoliko drveta na obližnjoj livadi velika cisterna priđe iznad zgrade, svi su mogli da odahnu jer je požar ubrzo lokalizovan.

U gašenju požara majdanpečkim vatrogascima pomogli su kran-dizalicom privatno preduzeće “Praščević” iz Majdanpeka i vatrogasci iz Donjeg Milanovca i Bora.

Izvor: Kolektiv

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor