Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Izgorelo 50 ovaca i 40 jaganjaca

27 јан Vesti i Događaji | SVS

27. januar 2014. | 11:55 → 14:52 | Autor: Tanjug

PIROT – U štali porodice Mijov u mestu zvanom Babina bara, na putu ka selu Prisjan u požaru je izgorelo 50 ovaca i 40 jaganjaca.

Kako je danas izjavio Tanjugu vlasnik stada Zoran Mijov, pričinjena je ogromna šteta.

RTV (Milorad Martinov)RTV (Milorad Martinov)

“To nam je bio jedini izvor prihoda jer u porodici niko nigde ne radi i živeli smo od stočarstva, prodaje mleka, sira, jaganjaca. U štali je bilo 50 ovaca i 40 jaganjaca. Sada ne znam šta ćemo da radimo i kako ćemo da preživimo. Stado nije bilo osigurano”, kazao je Mijov.

Pirotski vatrogasci su blagovremeno reagovali, ali zbog činjenice da se u objektu nalazile i velike količine sena, ceo objekat je za veoma kratko vreme izgoreo zajedno sa ovcama i jaganjcima kojima nije bilo spasa.

Policija: Požar na štali namerno izazvan

Policijska uprava u Pirotu saopštila je danas da je požar, u kome je stradalo celo stado ovaca i jaganjaca vlasnika Zorana Mijova iz Pirota, najverovatnije izazvan namerno.

U požaru u kome je po policijskom saopštenju stradalo 48 ovaca i 40 jaganjaca i uskladištena stočna hrana pričinjena je šteta od oko 700.000 dinara,a policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Porodica Mijov, kako je Tanjugu izjavio Zoran Mijov nema drugih izvora prihoda osim od ovaca i jaganjaca.

“Ne radimo nigde ni ja ni supruga i to nam je bio jedini izvor prihoda. Stoka nije bila ni osigurana, ali me najviše žao što je živa izgorela a ja nisam bio tu da ih spasim jer sam za požar saznao tek juče ujutro, a vatra je buknula i 1 i 30 iza ponoći.

RTS VIDEO

Izvor: RTV

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor