Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Zrenjanin, spaseni putnici iz smetova

31 јан Vesti i Događaji | SVS

Ispovest zavejanog studenta u Požarevcu: Ne znam šta bi bilo da nisu stigli vatrogasci

S.M. | 31. 01. 2014. – 17:24h |

Sinoć su vatrogasci izvukli iz zavejanih vozila na putu Bradarac Kličevac kod Požarevca 19 putnika iz dva minibusa i 5 putničkih vozila. Jedan od spasenih putnika priča za “Blic” kako je izgledala akcija spasavanja, i sreća koju je osetio kada je bio na sigurnom.

                         Magistrala Pozarevac-Veloko Gradište

Zbog jake košave koja duva u Braničevskom okrugu i stvara nanose Štab za vanredne situacije Požarevca uputio je apel građanima da bez preke potrebe ne kreću na put.

Pročitajte još

Ako krenu da obavezno poseduju zimsku opremu, a u vozilu da imaju dovoljno goriva, hleba i vode.

Prva zavejavanja u ovom delu Srbije bila su sinoć kada su vatrogasci, uz pomoć mehanizacije Preduzeća za puteve Požarevac i Privrednog društva “TE-KO Kostolac” izvukli iz zavejanih vozila na putu Bradarac Kličevac 19 putnika iz dva minibusa i 5 putničkih vozila.

Promrzli putnici smešteni su u novom kontejnerskom naselje u Drmnu i kod prijatelja u selu Bradarac i Drmno. Među zavejanima bio je i student Milan Marković koji je minibusom putovao kod roditelja u selo Kličevac.

                              Magistrala Pozarevac-Veloko Gradište

– Na putu ispred nas u nanosu snega bilo se zaglavilo jedno putničko vozilo, pa smo i mi morali da se zaustvimo. Napolju je duvao jak vetar i nosio sneg. Napred se nije moglo a ni nazad jer se iza nas ubrzo formirala kolona vozila. Za kratko vreme ni vrata na autobusu nisu mogla da se otvore od nanosa snega i jakog vetra – priča Milan, koji je sinoć spasen.

On kaže da je srećom u autobusu bilo dovoljno goriva, pa je bilo grejanja.

– Dok sam bio u vozilu zvao sam roditelje i drugare da ih obavestim, da eventualno i oni ne krenu i zaglave se u snegu. Tek posle četiri sata provedena u autobusu stigli su varogasci i prevezli do kontejner naselja u Drmnu i do Bradarca. Noć sam proveo kod tetke u Drmnu i prosto ne mogu da verujem da se to sve dogodilo. Sve mi liči na san i ne smem da pomislim šta bi bilo da nisu stigli uveče vatrogasci. Na te teške trnutke još me podseća ovaj snažni vetar koji duva  –  priča Milan.

                                 Površinski kop rudnika uglja

Tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su sa mehanizacijom Privrednog društva “TE-KO Kostolac” izvlačili zavejana vozila na putu Bradarac – Kličevac koja su tu od juče.

Zbog jakog vetra koji duva u Stigu i Podinavlju zaustavljena je sva mehanizacija, izuzev bagera, na Površinskom kopu rudnika uglja ,,Drmno”.

Teška mehanizacija Privrednog društva ,,TE-KO Kostolac” i specijalna vozila ove kompanije učestvuje u izvlačenju putnika, kamiona i putničkih vozila na magistralnom putu Požarevac -Veliko Gradište.

Zbog jakog vetra i snežnih nanosa obustavljen je drumski saobraćaj u desetak sela u blizini Požarevca i Velikog Gradišta.

Izvor: Blic

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor