Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Novi Sad: Bačena bomba pod automobil Tomislava Bokana

27 јун Vesti i Događaji | SVS

Lj. PRERADOVIĆ | 27. jun 2013. 11:39 > 15:03 |

Pod automobil direktora JP „Urbanizam“ bačena eksplozivna naprava. Povređeno dvoje građana. Bokan: Nisam dobijao pretnje, ovo je upozorenje

 Uviđaj na mestu eksplozije / FOTO: N. KARLIĆ

POD službeni „sitroen C5“, Tomislava Bokana, direktora novosadskog Javnog preduzeća „Urbanizam“ i lidera Narodnog pokreta „Dinara-Drina-Dunav“, u 10:20 bačena je bomba. U eksploziji od gelera je povređeno dvoje slučajnih prolaznika, a oštećeno još desetak automobila, koji su u tom trenutku bili na parkingu u Ulici Krilovoj na Grbavici.

Prolaznica B. L. (47) je zadobila lakše povrede noge i posle ukazane pomoći u Urgentnom centru je puštena kući, dok je P. K. (63) zbog teških povreda zadržan u bolnici. On je, kako nam je potvrđeno u Urgentnom centru, van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno. Njemu su geleri od ručne bombe povredili lopaticu i vrat.

U trenutku kada je ispod službenog vozila eksplodirala bomba, Bokan se nalazio na poslu a automobilom se na pomenutu adresu dovezao njegov vozač Vlajko Malenović.

– Tu se našao sa bratom, trebalo je da uzmu neke lekove – ispričao je Bokan, koji je odmah došao na lice mesta. – Verovatno su popili kafu u obližnjem kafiću, i kada su izlazili, začula se eksplozija.

Revoltiran podmetanjem eksolozivne naprave ispod službenog vozila, Bokankaže da prethodnih dananije dobijao nikakve pretnje, ali da ovaj čin doživljava kaovid upozorenja.

– Ne sumnjam ni na koga – bio je kategoričan Bokan, dodajući da ga jedino strah od Boga, a od ovih miševa, takozvanih likvidatora nije. – Ima mnogo motiva, od političkog do preduzeća koje vodim. Voleo bih da se motiv utvrdi. Apelujem na državne organe da što pre otkriju počinioca, jer se pretpostavlja da je automobil praćen i da je noć ranije pre ponoći viđen.

Očevidac nemilog događaja, Jasmina Živanović, vlasnica obližnje škole stranih jezika, kaže da je videla muškarca, za koga pretpostavlja da je ispod kola bacio bombu.

– Prvo sam čula strašnu eksploziju i videla veliki dim – prepričala je Živanovićeva scenu u Krilovoj ulici. – U susret mi je dolazio muškaracupečatljivog izgleda, plavokos, ima svetle oči, visine između 180 i 190 centimetara. Imao je bele rukavice na rukama. On je jedini dolazio iz tog pravca gde se video dim, išao je trčećim korakom. Iz Krilove ulice je skrenuo desno i otišao prema Bulevaru cara Lazara.

Po tvrdnjama Tomislava Bokana, kamere postavljene na zgradu ispred koje se dogodila eksplozija zabeležile su trenutak kada je „bombaš“ oblačio duksericu.

 

GRADONAČELNIK OSUDIO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio podmetanje bombe pod službeni automobil direktora JP “Urbanizam” Tomislava Bokana od čije eksplozije je povređeno dvoje građana i oštećeno nekoliko automobila.

– Očekujem da se počinioci ovog krivičnog dela pod hitno privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruka kriminalcima i nasilnicima. Ne smemo dozvoliti da na ulicama zavlada bezakonje, a posebno ne da se u sred dana dok ljudi obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti u Novom Sadu događaju eksplozije. Nasilje prema bilo kome je nedopustivo i moraju se što pre preduzeti mere kojima se osigurava bezbednost svih građana – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Izvor: Večernje Novosti

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor