Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasno vozilo poklon grada Minhena

Grad Minhen je poklonio vatrogasno vozilo gradu Subotici, koji ga je ustupio Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Subotica.  Vozilo zadovoljava sve standarde i sa lestvama od 18 metara moći će da se obavljaju intervencije i na visokospratnicama, bez problema. Donacija je samo  jedan mali deo saradnje grada Minhena i Subotice, a u planu je da do 2015 godine se subotičkim vatrogascima poklone hidraulične vatrogasne lestve sa korpom, a vatrogasne cisterne svim dobrovoljačkim društvima.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Subotica demonstrirali su pokaznu vežbu za gašenje požara  i spašavanje.Obuku su prošli kod subotičkih vatrogasaca. Dobrovoljno društvo ima 67 članova.

Subotički vatrogasci ističu da imaju odličnu saradnju sa gradom i dobrovoljnim društvima. Na teritoriji SBO 42.000 hektara je pod strnim usevima, a  u poslednjih 10.godina požari nisu zahvatili više od par hektara. Zakonom je zabranjeno spaljivanje  biološke mase i ukoliko se uhvate izvršioci ovog dela dobijaju prekršajnu prijavu.

U znak zahvalnosti predstavnici Dobrovoljnog  vatrogasnog društva uručili su plakete gradonačelniku i Čedi Hajderu iz Kabineta gradonačelnika zbog uspešne dosadašnje saradnje. Dobrovoljna društva su formirana još u Bajmoku, Čantaviru i Tavankutu i od velike su pomoći gradu i vatrogascima pri gašenju požara.

Yu ECO -
Izvor: RTV YUeco

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor