Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasno vozilo poklon grada Minhena

27 јун Vesti i Događaji | SVS

Grad Minhen je poklonio vatrogasno vozilo gradu Subotici, koji ga je ustupio Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Subotica.  Vozilo zadovoljava sve standarde i sa lestvama od 18 metara moći će da se obavljaju intervencije i na visokospratnicama, bez problema. Donacija je samo  jedan mali deo saradnje grada Minhena i Subotice, a u planu je da do 2015 godine se subotičkim vatrogascima poklone hidraulične vatrogasne lestve sa korpom, a vatrogasne cisterne svim dobrovoljačkim društvima.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Subotica demonstrirali su pokaznu vežbu za gašenje požara  i spašavanje.Obuku su prošli kod subotičkih vatrogasaca. Dobrovoljno društvo ima 67 članova.

Subotički vatrogasci ističu da imaju odličnu saradnju sa gradom i dobrovoljnim društvima. Na teritoriji SBO 42.000 hektara je pod strnim usevima, a  u poslednjih 10.godina požari nisu zahvatili više od par hektara. Zakonom je zabranjeno spaljivanje  biološke mase i ukoliko se uhvate izvršioci ovog dela dobijaju prekršajnu prijavu.

U znak zahvalnosti predstavnici Dobrovoljnog  vatrogasnog društva uručili su plakete gradonačelniku i Čedi Hajderu iz Kabineta gradonačelnika zbog uspešne dosadašnje saradnje. Dobrovoljna društva su formirana još u Bajmoku, Čantaviru i Tavankutu i od velike su pomoći gradu i vatrogascima pri gašenju požara.

Yu ECO -
Izvor: RTV YUeco

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor