Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Dete iz kante za smeće vadili vatrogasci i Hitna pomoć

27 јун Vesti i Događaji | SVS

V. Nikitović | 27. 06. 2013. – 12:27h izmena vesti 15:10h |

Trinaestogodišnja devojčica R.M. zaglavila se u četvrtak u kanti za smeće na gradskom ššetalištu u Čačku. Ona je u kantu ušla zadnjim delom tela, verovatno kako bi se igrala, ali joj se u metalnom delu kante zaglavilo koleno, zbog čega nije mogla da izađe.

– Počela je da plače i vikala jer nije mogla da se pomeri u kanti. Gosti okolnih kafića su to videli i odmah su pozvali hitnu pomoć – rekao nam je jedan od očevidaca.

U pomoć devojčici pritekli su i vatrogasci koji su najpre morali da izvuku metalni deo kante iz betonske žardinjere, a potom i da makazama iseku lim i izbave devojčicu.

– Kada su je vatrogasci oslobodili, pregledali smo je i konstatovali da nema povreda. Iako je gluvonema, objasnila nam je da se dobro oseća. Za svaki slučaj, napisali smo uput za pregled u bolnici ukoliko je bude bolela noga i predali smo ga njenim roditeljima – izjavila je lekarka službe hitne pomoći Elizabeta Nedeljković.

Jedan od policijskih inspektora koji se zatekao na licu mesta rekao nam je da ovakvu situaciju nije video u svojoj karijeri. Pretpostavlja se da R.M. nije preturala po kanti, pošto u njoj nije bilo ništa, već se igrala i pokušala da sedne na nju.

Izvor: Blic

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor