Lokalizovan požar u staroj Staklari u Pančevu, železnica obustavila prevoz opasnih materija

15 мар Vesti i Događaji | SVS

Vatrogasci su lokalizovali požar koji je oko 17.30 izbio u bivšoj fabrici stakla u Pančevu, koju sad novosadska firma “Promist” koristi za skladištenje veštačkog đubriva. U požaru nije bilo povređenih, a vatrogasci rade na dogašivanju.

Zapalila se stara drvena baraka bivše Staklare u kojoj, prema rečima direktora firme Gorana Kojića, nije bilo opasnih materija.

Požar u staroj Staklari u Pančevu

Vatrogasci su pravovremeno reagovali, uspeli da lokalizuju požar i trenutno rade na dogašivanju.

Nije bilo povređenih u požaru.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je RTS da je mobilna ekipa Zavoda za javno zdravlje za kontrolu kvaliteta vazduha izašla na teren i utvrdiće da li je bilo opasnosti po životnu sredinu.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović kaže da u objektu u Pančevu nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota.

“Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu”, rekla je ministarka Vujović.

Drumski saobraćaj nije prekidan, dok je železnica obustavila prevoz opasnih materija prugom koja prolazi pored zapaljenog skladišta.