Vozač je, kako saznajemo, u trenutku sletanja u reku bio sam u automobilu. Vikao je da ne zna da pliva, bio je zarobljen na haubi automobila.

– Upomoć, ne znam da plivam. Udaviću se. Mnogo je brza voda – zapomagao je preplašeni mladić.

     Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Bacili su mu pojas za spasavanje, potom je tim spasilaca ušao u reku, da bi ubrzo dovukli čamac i prebacili ga na obalu.

Na obali su mladića čekali lekari hitne pomoći. Kako saznaje “Blic”, prvim pregledom medicinara na obali utvrđeno je da vozač nema povrede i da su mu nalazi dobri ali je preventivno odveden u Klinički centar Niš na dodatnu dijagnostiku.

     Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Komandant vatrogasno spasilačke brigade Srđan Nikolić rekao je da je u akciji učestvovalo 12 pripadnika ove jedinice MUP-a od kojih su dvojica deo specijalizovanog tima za spasavanje na vodi.

– U 16.35 sati vatrogasno-spasilačka brigada Niš dobila je dojavu da je jedno lice sletelo u reku Nišavu i da se nalazi na krovu vozila. Intervencija je uspešno završena, mladić je spasen uz pomoć čamca – rekao je Nikolić.

Oni su uspešno izveli akciju spašavanja i vozača koji je bio na haubi vozila bezbedno izvukli na obalu. Izvlačenje automobila preuzeće policija jer je to u njihovoj nadležnosti.

Još nije poznato kako je vozač foto dospeo vozilom u Nišavu. Pretpostavlja se da je sleteo da kolovoza kod ulaza u nekadašnju fabriku Vulkan i da ga je reka potom nosila stotinak metara.