Detalji požara u centru Novog Sada: “Plastična konstrukcija učinila stvari dramatičnijim nego što su bile”

15 феб Vesti i Događaji | SVS

Novi Sad 15.02.2021. | 13:20 » Autor: 021.rs

Jutros je u ugostiteljskom objektu “Atrium” izbio požar, koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen, čime je sprečeno da se on proširi.

Foto: 021.rs

Načinjena je materijalna šteta, a u incidentu nije bilo povređenih, te nije bilo potrebe za reagovanjem Hitne pomoći.

U “Atrium Hamamu” za 021.rs kažu da je požar izbio na početku samog radnog vremena i da ga je izazvao jedan od frižidera koji se nalazi u bašti, na krovu zgrade. Ono što je dovelo do dima koji se video iz različitih delova grada jeste deo konstrukcije koji pokriva kuhinju bašte i koji je sačinjen od plastičnog materijala.

“Zahvaćen vatrom, konstrukcija je prouzrokovala ogroman dim, što je učinilo stvari daleko dramatičnijim nego što su bile”, navode u “Atrium Hamamu”.

Kako navode, trezvenom akcijom zaposlenih koji su odmah počeli da gase požar protivpožarnim aparatima, kao i blagovremenim pozivom vatrogasaca, požar je brzo ugašen.

“Niko nije povređen. Materijalna šteta postoji, ali je daleko od toga da je, kako se nagađa ‘izgoreo ceo krov’. Oštećeno je desetak odsto bašte na krovu, a mi se nadamo da će šteta biti sanirana u najbržem roku i da ćemo se ponovo družiti na jednoj od najlepših novosadskih bašta već sa prvim lepim vremenom”, poručuju u “Atrium Hamamu”.

Kako zaključuju, do tada će cela zgrada nastaviti normalno da funkcioniše.

Više fotografija sa lica mesta možete da pogledate na OVOM LINKU.