Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

PRVI ČOVEK VATROGASACA VODI VAŽNU BITKU: Predrag Marić priključen na respirator zbog korona virusa

10 јан Vesti i Događaji | SVS

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije

10.01.2021. u 13:34h » (Kurir.rs/ Telegraf)

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, kojem je u decembru prošle godine potvrđen korona virus, priključen je na respirator.

Mariću je korona virus potvrđen 28. decembra. Osim temperature nije imao nikakvih tegoba, ali je, ipak, upućen na skener na kojem je dijagnostikovana početna upala pluća.

Tada nije primljen u bolnicu.

Međutim, kako navode izvori, temperatura ga je lomila. Nakon nekoliko dana njegovo stanje zahtevalo da bude hospitalizovan, pa je 3. januara 2021. godine smešten u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”.

Pet dana nakon što je hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, Marić je intubiran i priključen na mehaničku ventilaciju i od tada diše pomoću respiratora.

– 8. januara ujutro je priključen na respirator – kaže izvor.

Iako ne diše svojim plućima, lekari ne gube nadu da će se on oporaviti i da će biti dobro.

Marić je, inače, i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Kao što je već objavljeno, on odlazi uskoro u penziju. Prvi vatrogasac Srbije, kome se najviše verovalo u nevoljama i elementarnim nepogodama, podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra prošle godine, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine.

Odlazi u penziju

Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahteva za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.

Marić je jedini visoki policijski funkcioner čija funkcija skoro 15 godina nije bila upitna. Za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine odlukom ministra Dragana Jočića, čiji je pomoćnik bio. Na istoj funkciji je bio i za vreme Ivice Dačića, kao i za vreme Nebojše Stefanovića.

Diplomirani je pravnik a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu. Načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003. godine, zamenik načelnika Uprave 2004. godine, a načelnik 2005. godine. U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007 godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Ko će zameniti Marića na ovoj izazovnoj poziciji još uvek je nepoznato.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor