Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Od početka godine vatrogasci spasili 1.066 ljudi

13 окт Vesti i Događaji | SVS

utorak, 13.10.2020. u 10:54 » P. O. » Politika

Poruka ovogodišnjeg Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa je da se dobro upravljanje rizikom od katastrofa može meriti upravo u spasenim životima

   Foto MUP

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava  Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa pod nazivom „Sendai 7 – 7 ciljeva, 7 godina”, čiji je cilj spasavanje života, smanjenje smrtnosti i unapređenje upravljanja rizikom od katastrofa.

Poruka ovogodišnjeg Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa je da se dobro upravljanje rizikom od katastrofa može meriti upravo u spasenim životima kao i smanjenju broja ljudi koji su pogođeni katastrofom, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

   Foto MUP

Sektor za vanredne situacije, prateći inicijative Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa 2015-2030, intenzivno radi na jačanju institucionalnih struktura i kapaciteta za preventivno delovanje i brzi odgovor u slučaju katastrofa i vanrednih situacija.

Od početka ove godine vatrogasci-spasioci su delovali u 22.539 intervencija i spasili 1.066 ljudi.

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa ustanovila je Skupština UN 2009. godine, i tim povodom 13. oktobar proglasila kao dan posvećen izgradnji i jačanju javne svesti o rizicima katastrofa, očuvanju životne sredine i sprečavanju daljeg uništavanja planete Zemlje.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor