Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

ŠTETA OD POŽARA 40.000 EVRA: Đorđevićima iz okoline Rekovca glodari izazvali kratak spoj i uništili imanje

30 сеп Vesti i Događaji | SVS

Z. GLIGORIJEVIĆ » 29. 09. 2020. u 18:12 » Novosti

Domaćini ništa nisu uspeli da spasu / Foto Privatna arhiva

DO kasno sam radio u ovčarniku i tek kada je otac utrčao i povikao: “Vatra” video sam da gori tavan. Pokušali smo da spasemo oko 200 bala sena i isteramo ovce koje su, u mraku, stajale kao ukopane, ali se požar tako brzo širio da ništa nismo uspeli da sačuvamo, osim naših glava…

Da vatrogasci nisu stigli na vreme, izgorela bi nam i kuća koju je plamen već bio zahvatio – prepričava Đorđe Đorđević (31) iz Rabenovca nesreću koja je njegovu porodicu zadesila krajem septembra.

Nadomak Rekovca, tako, bez egzistencije su ostali njegova majka Milanka, otac Zoran i brat Miloš, kojima je vatra za samo 20 minuta “progutala” ovčarnik od 550, te pomoćni objekat od 90 kvadrata, uz 50 umatičenih ovaca rase romanovska i il de frans, živinu, kace sa 700 kilograma šljiva spremnih za pečenje rakije, 16 kubika strugane građe, oko 2.500 bala sena, 28 metara ogrevnog drveta, više priključnih mašina…

Ovčarnik i pomoćni objekat / Foto Privatna arhiva

Otac je, veli domaćin, uspeo da spase samo traktor, pa procenjuju da su – zbog glodara koji su pregrizli kabl i doveli do kratkog spoja – pretrpeli štetu od oko 40.000 evra.

OSTALO IM SAMO – ZGARIŠTE

– Bio je to pravi drvengrad. Ovčarnik smo napravili pre četiri godine od naših para. Kupovali smo bagrenjare i topole, sami sekli i strugali, a samo su nas ekseri koštali 500 evra. Ovčarstvom se bavim već šest godina, prodavao sam jagnjad za klanje i ovnove za priplod, a sada za 26 ovaca koje su bile na ispaši nekako moram da adaptiram obore – nemoćno sleže ramenima Đorđe.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor