Neutešna porodica održala godišnji pomen tragično nastradalom vatrogascu

11.09.2020.  ⁄  Info SVS

Porodica Njegoša Radosavljevića (28), pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Kruševcu okupila se danas te održala godišnji pomen tragično nastradalom vatrogascu.

Nije mu bilo spasa… Njegoš Radosavljević

Obeležavanju godišnjice su prisustvovali članova porodici, rodbina, prijatelji, kolege… Na licima prisutnih neverica, vlada muk. Ni posle godinu dana niko ne može da veruje da ga više nema i svi kao da se nadaju da će se pojaviti odnekud.

Njegoš Radosavljević (28), pripadnik Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, utopio se u ponedeljak 16.09.2019. na jezeru Ćelije. Potraga za njim trajala je satima, a onda su pripadnici Ronilačkog tima Žandarmerije u noćnim časovima pronašli njegovo telo. Kada su ga izvukli, na njegovom telu konstatovane su povrede slepoočnice i ramena, pa se pretpostavljalo da ga je zakačila elisa na čamcu.

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima a radilo se o vežbi izvođenja funkcionalne probe čamca i motora u kojoj su učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca.

Jezero Ćelije

Podsećanja radi, Njegoš Radosavljević bio je rodom sa Kosova i Metohije, a sa porodicom je izbegao 1999. godine.

– Odrastao je na tom jezeru. Bio je vedrog duha, uvek dobro raspoložen. Bio je omiljen u društvu. Njegova porodica je za vreme bombardovanja izbegla s Kosova, da sačuvaju žive glave. Odlično je plivao i da se prilikom pada nije povredio, sigurno bi se izvukao – rekao je pre godinu dana poznanik porodice Radosavljević.