SU: Požar na Prozivci, vatrogasci intervenisali sa četiri vozila

17 авг Vesti i Događaji | SVS

17.08.2020. u 10:49  ⁄  Izvor: Subotica.com

Jutros oko 10 časova, ispred četvorospratne zgrade broj 4 u Ulici Blaška Rajića na Prozivci, došlo je do samozapaljivanja strujne kutije. Na lice mesta vrlo brzo su izašla četiri vatrogasna vozila sa desetak vatrogasaca, a nedugo zatim stiglo je i vozilo Hitne pomoći.

Kako saznajemo s lica mesta, nema povređenih, a hitrom i spretnom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje požara na nekoliko okolnih poslovnih prostora, među kojima su prodavnica mešovite robe, sladoleda i dečije obuće, koji su u to vreme bili otvoreni. Upravo iz tog razloga, budući da je u pitanju gusto naseljeni stambeni blok, vatrogasci su izašli u tako velikom broju.

Ne znam šta se desilo, sišao sam u prodavnicu, kad odjednom su se začule sirene i vatrogasci staju ispred zgrade preko puta. Nisam ni video ni osetio dim, ali po reakciji vatrogasaca deluje da je bio ozbiljno. Srećom, sve se brzo završilo, bez vatre i povređenih – priča nam stanar okolne zgrade.

Nakon nešto više od 40 minuta intervencije, vatrogasci su uspeli da u potpunosti dovedu situaciju pod kontrolu. U toku je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti zbog čega je došlo do požara, ali po prvim informacija, u pitanju je samozapaljivanje strujne kutije, odnosno ormara.

Radnici Elektrodistribucije su isključili struju, a zbog prisutnosti dima u hodnicima i liftu te zgrade, stanari su zamoljeni da preventivno napuste objekat. Nakon nešto manje od sat vremena, vatorgasci su završili svoj posao, a okupljeni građani su se počeli razilaziti.