Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasno – spasilačka brigada Kragujevac od početka godine imala više od 800 intervencija

18 јул Vesti i Događaji | SVS

18.07.202o  ⁄  RTK

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, od početka godine imali su 801 intervenciju, od toga 423 događaja su bila na otvorenom prostoru.

U požarima je preminula jedna osoba, nažalost, pre dolaska vatrogasaca.

U kragujevačkoj Vatrogasno-spasilačkoj brigadi podsećaju da je najčešći uzrok požara na otvorenom ljudski faktor, odnosno nemar i nepažnja, pa apeluju na građane da tokom letnjih meseci posebno vode računa.

U Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Kragujevac naglašavaju da posebnu pažnju posvećuju podizanju svesti javnosti i znanja u oblasti zaštite od požara pa su, u okviru preventivnih aktivnosti, tokom prošle godine organizovali edukaciju za oko 7.500 učenika i 700 prosvetnih radnika.

Vatrogasno-spasilačka brigada u Kragujevcu je od početka godine imala 801 intervenciju, od čega su 423 događaja bila na otvorenom prostoru.

S obzirom na to da je žetva u toku, opasnost od požara na otvorenom je veća.

Ljudska nepažnja utiče na stvaranje neželjenih događaja, odnosno požara sa velikim posledicama koje mogu biti i opasne po život.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu kažu i da tokom pandemije virusa korona, poštuju sve preventivne mere zaštite kako, i u ekstremnim situacijama, ne bi došlo do eventualne zaraze.

Izveštava novinarka RTK Ksenija Đerković

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor