Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Spaseni Leskovčanin iz smetova na Kukavici: Vatrogasci kao da su imalo po dva srca

09 феб Vesti i Događaji | SVS

Autor: Milica Ivanović » 09.02.2020.

Mladi momci iz Leskovca i Vranja su toliko bili hrabri boreći se sa smetovima i do dva metra kao da imaju po dva srca u svojim grudima, kaže za juGmediu Momčilo Kostić (56) iz sela Nakrivanj kod Leskovca, koji je sedam dana bio odsečen od sveta na planini Kukavica, u selu Tumba, preko 30 kilometara udaljeno od Vranja.

Kostić je u Tumbu otišao da pravi ćumur, ali ga je jako nevreme iznenadilo.

Spasavanje ovog čoveka, kome su ponestajali lekovi i koji je imao ogroman strah na planini od 1400 metara nadmorske visine, organizovao je Štab za vanredne situacije Vranje, a posao su završile po jedna vatrogasno spasilačka ekipa sa motornim sankama i teretnim vozilom iz grada pod Pržarom i Leskovca, s kojima je bio i vranjski lekar.


Leskovčanin zarobljen na Kukavici, vranjski i leskovački vatrogasci u akciji spasavanja


„Teretno vozilo ostavili su 8 kilometara ispod moje kuće jer se nije moglo dalje od smetova, kakve ja nikada nisam video na Kukavici do sada. Dok sam se vraćao sa njima bile su velike muke. Ja sam mislio da motorne sanke lete kao mećava, ali nije tako. Momci su te motorne sanke više nosili nego što su ih vozili. Ja bih one ljude okitio medaljama za života“, priča Kostić.

Kaže da je vatrogascima put pokazao reonski šumar Goran Marinković, jer, „bez njega ne bi mogli da me pronađu u nedođiji“.

Spasilačke ekipe sa Momčilom Kostićem stigle su do Vladičinog Hana sinoć, a posle pregleda u Urgentnom centru u Vranju njega je sin dovezao kasno kući u Nakrivanj kod Leskovca.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor