Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasci u Borči jutros spasili čoveka iz požara

01 јан Vesti i Događaji | SVS

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Borči spasili su jutros jednu osobu prilikom gašenja požara u stanu u Borči. Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić posetili su vatrogasce.

Vatrogasci iz Borče su u 2019. godini imali 296 intervencija u kojima je spaseno deset osoba, saopštio je MUP.

Posetili su ih državni sekretar MUP-a Milosav Miličković i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji su im zahvalili na radu za vreme novogodišnjih praznika, kao i na svemu što su činili za građane tokom prethodne godine.

Miličković je pohvalio sve pripadnike Sektora za vanredne situacije koji su tokom 2019. godine spasli više od 1.300 osoba i intervenisali više od 34.000 puta.

“MUP je veoma zahvalno za vaš celokupan trud i posvećen rad ovom poslu, koji nije nimalo lak. Podsetio bih da je samo tokom 2019. godine, Sektor za vanredne situacije dobio 46 vatrogasno-spasilačkih kamiona, 185 terenskih vozila, 19 kombi vozila i 54 putničkih vozila. Takođe, vatrogasci-spasioci su dobili 2.350 kompleta interventnih uniformi, izrađenih u skladu sa najvišim svetskim standardima”, rekao je Miličković.

On je poručio da će MUP i u narednom periodu nastojati da ulaže u njihovu opremu i vozila, kako bi im se još više poboljšali uslovi rada.

Miličković i Marić su poželeli svim građanima Srbije i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova srećnu 2020. godinu.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor