Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Zrenjaninci gasili požar na Staroj planini

07 нов Vesti i Događaji | SVS

07.11.2019 • 21:09 » Izvor: Dnevnik.rs

ZRENJANIN: Za pripadnike jedinice Vatrogasno-spasilačkog bataljona Policijske uprave Zrenjanin, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je priredio prijem u Gradskoj kući.

   Foto: zrenjanin.rs

Na prijem su pozvani vatrogasci i njihove starešine, koji su nedavno učestvovali u uspešnom gašenju velikog požara na Staroj planini. Iz Zrenjanina je u sedmodnevnoj akciji gašenja požara na Staroj planini učestvovalo 16 vatrogasaca, sa dva terenska vozila.

Naši vatrogasci, zajedno sa kolegama iz drugih gradova, bili su angažovani na uspešnom gašenju velikog požara na Staroj planini. Veoma smo ponosni na naše vatrogasce koji su deo tih navalnih timova, kako oni to kažu. Ovo je bila i prilika da se proveri gde smo po pitanju opreme i obučenosti. Zaključak je da je poslednjih godina mnogo urađeno na nabavci sredstava i opreme, ocenio je gradonačelnik Janjić.

On je napomenuo da se Grad Zrenjanin ponosi i svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Oni su veoma često angažovani zajedno sa našim profesionalcima. Dobrovoljna vatrogasna društva na teritoriji grada Zrenjanina raspolažu sa 21 vozilom i svako selo ima DVD, koje može da reaguje u svim situacijama u naseljenim mestima i na okolnim njivama, ističe Janjić.

Gradonačelnik je poručio da Grad i Policijska uprava moraju biti posvećeni održavanju i nabavci vatrogasnih materijalno – tehničkih sredstava.

Mora se voditi računa i o prijemu u radni odnos u vatrogasnim jedinicama i to će sigurno biti realizovano u narednom periodu. Radiće se i na nabavci opreme i sredstava, najavio je gradonačelnik Janjić.

Ž. B.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor