Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vatrogasci obeležavaju svoj dan, ove godine više od 31.000 intervencija

07 нов Vesti i Događaji | SVS

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije obeležavaju Dan zaštite od požara, 7. novembar, nizom aktivnosti, kroz edukativne skupove i pokazne vežbe širom Republike Srbije kako bi upoznali decu i odrasle sa načinom postupanja u slučaju opasnosti.

Dan zaštite od požara se u Srbiji tradicionalno obeležava već 185 godina u cilju informisanja javnosti o važnosti profesionalne službe zaštite od požara i vatrogasno-spasilačke jedinice koje kao osnovni zajednički cilj imaju zaštitu života ljudi i imovine u državi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tokom ove godine, pripadnici Sektora bili su angažovani na više od 31.000 intervencija, među kojima je bilo oko 28.000 požara, tokom kojih je spaseno 1.233 građana i evakuisano 208 osoba.

Pored redovnih aktivnosti, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica posebnu pažnju posvećuju edukaciji najmlađih i realizuju niz aktivnosti, kao što su “Vatrogasac u školi”, “Policajac u zajednici” i “Osnovi bezbednosti dece”.

Podučavanje dece o rizicima od požara, drugih elementarnih nepogoda i katastrofa je od velikog značaja za njihovo razvijanje svesti i bolje razumevanje okoline u kojoj žive.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor