Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Eksplozija butan boce srušila kuću, jedan muškarac povređen

Izvor: Subotica.com

U Ulici grožđa, u domu I. S. (1959) danas prepodne došlo je do eksplozije, najverovatnije prouzrokovane curenjem gasa iz plinske boce. Tom prilikom I.S. je lakše povređen, a kuća je u potpunosti uništena.

Stanare ove ulice u naselju Bajski Vinogradi (MZ “Peščara”) oko deset ujutru prepao je snažan prasak od koga su se tresli prozori i vrata. Kada su izašli na ulicu imali su šta da vide – kuća njihovog vremešnog komšije bila je do temelja srušena a on zatrpan ispod greda i ostataka zidova.

Odmah smo zvali Hitnu pomoć i vatrogasce da dođu, pokušali smo da mu pomognemo ali nismo mogli jer je bio skroz zatrpan. Bio je svestan, rekao je da je seo na krevet i zapalio cigaretu kada je kuća ekplodirala – pričaju vidno potrešene komšije. – Plinska boca je cela pa pretpostavljamo da je gas negde curio ili je ispuštalo crevo, a možda nije bilo dobro povezano. Možda ga je to što je bio na krevetu spasilo, jer je bio u uglu a ne nasred sobe.

Hitna pomoć i vatrogasci su vrlo brzo stigli na lice mesta, ali je izvlačenje povređenog čoveka trajalo dva sata.

Pacijent, star 60 godina, je bio svestan, noga mu je bila najviše zatrpana i zato je izvlačenje trajalo toliko dugo. Nije životno ugrožen, ali zbog povreda i opekotina u gornjem delu tela on je odmah odvežen u Opštu bolnicu, gde će mu se raditi dalji pregledi – kažu u Službi hitne medicinske pomoći.

Povređeni čovek živi sam, te niko drugi nije pretrpeo posledice ove eksplozije. Njen jedini svedok je pas, koji je, vidno preplašen i uznemiren, ostao sam u dvorištu da čeka svog gazdu da se vrati.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor