Izgorela kuća u selu Topli Do gde je boravio investitor mini-hidroelektrane

12:56, 3. 9. 2019. ¦ Autor: Ljubomir Filipov ¦ Izvor: Južne vesti

Vatrogasci ugasili požar; foto: V. M. R.

U požaru koji je sinoć izbio u selu Topli Do, izgorela je kuća 35-godišnjeg meštanina u kojoj je prošle nedelje bio smešten investitor mini-hidroelektrane. Tada je došlo do sukoba sa meštanima sela i aktivistima Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Vatrogasci su se po prijavi požara, saopštavaju iz policije, uputili ka selu i vatra je ugašena. U trenutku požara nije bilo nikog u kući i nema povređenih.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, dodaju u policiji, a istraga o ovom događaju je u toku.

Kako novinari Južnih vesti saznaju od meštana sela, u kući nije bilo struje, a na društvenim mrežama se šire informacije da je kuću kupio investitor Dragan Josić za potrebe radnika i obezbeđenja.

Investitor kaže za Južne vesti, da je kupljena polovina kuće od suvlasnika, kako bi je povremeno koristili.

Hteli smo da je renoviramo da bi mogli da je povremeno koristimo. Prilikom poslednjeg boravka u selu, napali su čoveka koji je vlasnik polovine kuće kako je izdao Topli Do i Staru planinu. Ovo je najgori oblik zastrašivanja, zato što ne misli kao drugi, doživeo je to da mu zapale kuću – kaže investitor.

Vlasnik kuće 35-godišnji I. S. i pored više poziva ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti.

Podsetimo, situacija u selu Topli Do je uzavrela nakon posete investirora ovom selu, kada je i došlo do verbalnog sukoba između njega i meštana i aktivista Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Prilikom boravka u selu, Josić se nalazio u kući koja je sada izgorela, odakle je, uz asistenciju policije, napustio selo.

Ipak, on je najavio početak radova, i pored protivljenja lokalnog stanovništva.