Pripadnici Sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila

02.08.2019. ¦ MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prisustvujući raspodeli oko 80 novih vatrogasnih i službenih vozila, da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlјa zahvalјujući odgovornoj ekonomskoj politici države sa intenzivnim opremanjem policajaca i vatrogasaca, kako bi oni bili što bezbedniji i kako bi još efikasnije brinuli o bezbednosti građana Srbije…

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prisustvujući raspodeli oko 80 novih vatrogasnih i službenih vozila, da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlјa zahvalјujući odgovornoj ekonomskoj politici države sa intenzivnim opremanjem policajaca i vatrogasaca, kako bi oni bili što bezbedniji i kako bi još efikasnije brinuli o bezbednosti građana Srbije.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini, Šapcu, Vranju, Novom Pazaru, Somboru, Kralјevu, Prokuplјu, Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu. Hoćemo da pokažemo da smo odgovorni prema građanima u svim delovima naše zemlјe i zato ravnomerno nabavlјamo vozila i opremu i za policajce i za vatrogasce u svim opštinama gde je to potrebno“, rekao je Stefanović,  najavlјujući da će shodno prioritetima koje je ovaj Sektor zadao nova vatrogasna vozila do kraja godine stići i u ostale delove Srbije.

On je podsetio da su vatrogasci-spasioci do pre nekoliko godina raspolagali sa vozilima, od kojih su neka bila stara i po 50 godina, te da će nova oprema i tehnika doprineti i njihovoj bolјoj zaštiti i većoj efikasnosti u pružanju pomoći građanima.

„Takođe, 60 kombi vozila biće korišćeno u Policijskoj brigadi, Specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji, ali i u policijskim stanicama širom Srbije. To će olakšati policajcima posao, jer su ranije ovakva kombi vozila postojala samo u sedištu policijskih uprava. Od ovog broja, 33 kombi vozila su za interventne jedinice policije“ rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao i da je Ministarstvo, posle dužeg vremena, nabavilo i osam savremenih sanitetskih vozila, koja će biti korišćena za zbrinjavanje pripadnika policije, ali i u svakoj drugoj situaciji kada je neophodna pomoć građanima.

„Nastavićemo da kontinuirano opremamo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i unapređujemo uslove njihovog rada, jer moramo voditi računa o lјudima, koji danas rade možda i najteži posao u Srbiji. Ulažući u njihovu obučenost i opremlјenost, ulažemo i u veću bezbednost građana“ rekao je Stefanović.