Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Pripadnici Sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila

02.08.2019. ¦ MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prisustvujući raspodeli oko 80 novih vatrogasnih i službenih vozila, da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlјa zahvalјujući odgovornoj ekonomskoj politici države sa intenzivnim opremanjem policajaca i vatrogasaca, kako bi oni bili što bezbedniji i kako bi još efikasnije brinuli o bezbednosti građana Srbije…

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prisustvujući raspodeli oko 80 novih vatrogasnih i službenih vozila, da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlјa zahvalјujući odgovornoj ekonomskoj politici države sa intenzivnim opremanjem policajaca i vatrogasaca, kako bi oni bili što bezbedniji i kako bi još efikasnije brinuli o bezbednosti građana Srbije.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini, Šapcu, Vranju, Novom Pazaru, Somboru, Kralјevu, Prokuplјu, Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu. Hoćemo da pokažemo da smo odgovorni prema građanima u svim delovima naše zemlјe i zato ravnomerno nabavlјamo vozila i opremu i za policajce i za vatrogasce u svim opštinama gde je to potrebno“, rekao je Stefanović,  najavlјujući da će shodno prioritetima koje je ovaj Sektor zadao nova vatrogasna vozila do kraja godine stići i u ostale delove Srbije.

On je podsetio da su vatrogasci-spasioci do pre nekoliko godina raspolagali sa vozilima, od kojih su neka bila stara i po 50 godina, te da će nova oprema i tehnika doprineti i njihovoj bolјoj zaštiti i većoj efikasnosti u pružanju pomoći građanima.

„Takođe, 60 kombi vozila biće korišćeno u Policijskoj brigadi, Specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji, ali i u policijskim stanicama širom Srbije. To će olakšati policajcima posao, jer su ranije ovakva kombi vozila postojala samo u sedištu policijskih uprava. Od ovog broja, 33 kombi vozila su za interventne jedinice policije“ rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao i da je Ministarstvo, posle dužeg vremena, nabavilo i osam savremenih sanitetskih vozila, koja će biti korišćena za zbrinjavanje pripadnika policije, ali i u svakoj drugoj situaciji kada je neophodna pomoć građanima.

„Nastavićemo da kontinuirano opremamo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i unapređujemo uslove njihovog rada, jer moramo voditi računa o lјudima, koji danas rade možda i najteži posao u Srbiji. Ulažući u njihovu obučenost i opremlјenost, ulažemo i u veću bezbednost građana“ rekao je Stefanović.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor