TEŽAK UDES KOD BAČKOG JARKA: Četvoro povređeno zbog obilaženja

Na putu Novi Sad – Temerin, na ulazu u Bački Jarak, u sredu u 12.30, dogodila se teška saobraćajna nesreća

Foto NSuživo Vatrogasci izvlače povređene iz smrskanog vozila

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći na ulazu u Bački Jarak, na putu Novi Sad – Temerin, u sredu oko 12.30, teško su povređene četiri osobe iz putničkog automobila, dok je vozač kombija zadobio lakše povrede. Posle ukazane lekarske pomoći na mestu nesreće, oni su prevezeni u Urgentni centar u Novom Sadu.

Do nesreće je, kako saznajemo, došlo na samom ulazu u Bački Jarak. Kombi zrenjaninskih registarskih tablica se, obilazeći vozilo sa prikolicom, direktno sudario sa “ford eskortom”, koji je dolazio iz suprotnog smera. Od siline udara “ford” je gotovo smrskan, a kombiju je oštećen prednji deo. Delovi vozila su bili razbacani pored puta, a povređene iz automobila su morali da izvlače pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Zbog ove nesreće, intervenisale su po dve medicinske ekipe Službe hitne pomoći iz Temerina i iz Novog Sada. Po rečima dr Ivane Ramović, portparola Službe hitne pomoći u Novom Sadu, zasada nepoznati muškarac je u nestabilnom stanju prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, dok je druga muška osoba (43), koja je zadobila višestruke povrede, odnosno prelom butne kosti i ima povredu kolena i šake, u svesnom stanju hospitalizovana.

U temerinskoj Hitnoj pomoći saznajemo da su oni u Urgentni prevezli trojicu muškaraca, od kojih jednog na reanimaciju, dok su dvojica bila u svesnom stanju.

STALNI LEKARSKI NADZOR

U KLINIČKOM centru Vojvodina nam je potvrđeno da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljeno četvoro pacijenata sa teškim povredama.

– Svi se nalaze na Odeljenju intenzivne nege – navode u PR službi KCV. – Povređeni su pod stalnim lekarskim nadzorom.