Požar u Prijevoru! Izgorelo preko 2000 bala sena, a vatrogasci prilikom intervencije otelili i kravu

13.04.2019 10:53 | RINA | Glas Zapadne Srbije

Čačak – U domaćinstvu Miloševića u selu Prijevor noćas je u požaru izgorelo preko 2000 bala sena.

Požar u dvorištu porodice Milošević u Prijevoru, foto: RINA

“Oko tri sata posle ponoći probudila me je velika svetlost i videla sam da nam gori hrana za stoku. Odmah smo pozvali vatrogosace, koji su požar sanirali da se ne proširi na domaćinstvo, ali bale sena nismo uspeli da spasemo, pa ćemo od sad morati da se snalazimo kako bi prehranile stoku”, kaže Zorica Milošević u izjavi za agenciju RINA.

U ovom domaćinstvu žive majka i kćerka, bave se stočarstvom i imaju 10 krava i dve junice i kako kažu, sumnjaju da im je požar podmetnut.

“Napolju je padala kiša sve vreme, strujnih kablova nema u ovom delu i prosto je nemoguće da se seno zapali samo od sebe”, priča Zorica.

Žene za primer, nema im ravnim u selu

Prvi komšija, Miodrag Lazović, iznenađen je ovim događajem je su i majka Zorica i njena kćerka Katarina – žene za primer.

“Vredne su i sposobne, gaje 12 goveda, a pritom su i akadmeski obrazovane. Nikad nikome nisu ružnu reč rekle. Šokirani smo da im neko ovako napakosti jer se radi o izuzetno čestitim ženama koje su za svaku pohvalu”, kaže komšija Miodrag.

Zorica i Katarina Milošević, za ove dve žene meštani imaju samo reči hvale

Zanimljivo je da su vatrogasci koji su noćas intervenisali u domaćinstvu Miloševića u jednom trenutku zamenili i veterinara.

“Imamo dve junice za teljenje, jednoj je prošao termin i u sred požara joj je teljenje krenulo. Vatrogasci su pomogli da izvučemo tele i hvala im. A dali su mu ime Milenko”, kaže Zorica.

Ove dve ponosne žene ipak ne kukaju iako su u velikom problemu jer su ostale bez hrane za stoku . U staji je dvanaest grla goveda, i vredno su radile prošle godine sakupljajući hranu za njih.Komšije već priskaču u pomoć sa viškom bala sena, ali bi svakako značila veća podrška.

Zorica je učitelj u jednoj čačanskoj osnovnoj školi dok je njena kćerka diplomirani ekonomista beogradskog fakulteta koji je završila u roku sa izvarednim prosekom.

Zajedno su podigle domaćinstvo, osnovale farmu krava, i iako nemaju muške glave u kući važe za prave domaćine u Divljem polju koje pripada selu Prijevor.

,,Svaka im čast, takvih radnika nema nadaleko a obadve sa fakultetima.Svaka vredi za dva čoveka“ kaže rođak koji je dotrčao da vidi šta se dogodilo.