Stefanović: Jačanje kapaciteta vatrogasno – spasilačkih jedinica kroz nabavku nove opreme i vozila i zapošlјavanje novih vatrogasaca

27.02.2019. ¦ MUP RS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije u Lazarevcu, da će Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom ove godine nastaviti sa jačanjem kapaciteta vatrogasno – spasilačkih jedinica kroz nabavku nove opreme i vozila i zapošlјavanje novih vatrogasaca…

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije u Lazarevcu, da će Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom ove godine nastaviti sa jačanjem kapaciteta vatrogasno – spasilačkih jedinica kroz nabavku nove opreme i vozila i zapošlјavanje novih vatrogasaca.

„Novina u našim planovima za ovu godinu biće obnavlјanje vatrogasnih stanica i to će nam biti jedan od prioriteta. Mi smo prošle godine nabavili 14 novih vatrogasno – spasilačkih vozila i sa njihovom nabavkom ćemo nastaviti i u ovoj godini. Naš cilј je da do kraja sledeće godine Sektor za vanredne situacije raspolaže sa ukupno 106 novih vozila“ rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio da je Sektor dobio nove radne uniforme tokom 2018.,  i da će u ovoj godini dobiti nove zaštitne uniforme.

„Naš posao je da vatrogasci budu maksimalno obučeni i opremlјeni i da to bude najbolјa moguća oprema. Takođe, pored 157 vatrogasaca-spasilaca koji su primlјeni u Sektor prošle godine, za ovu godinu u planu je prijem još 200 novih vatrogasaca, jer želimo da imamo adekvatan broj lјudi kako bi mogli da se uspešno uhvatimo u koštac sa svim izazovima“ rekao je Stefanović.

Stefanović je podsetio da je u 2018. godini predanim radom vatrogasaca-spasilaca spaseno 1.265 lјudi u Srbiji i ponovio je da je ponosan na vatrogasca Nemanju Radosavlјevića i policajca Miloša Miloševića, koje je nedavno predsednik Srbije odlikovao