FOTO: NGPORTAL.RS / PROMO

Negotinski vatrogasci su tokom vikenda uspeli da iz snežnih smetova na “Ciganskom groblju” spasu zavejanog radnika službe za zimsko održavanje puteva.

Poslednje snežne padavine, ali vetar koji je stvarao nanose doveo je do neprilika ne samo meštanima krajinskih sela, već i putarima koji u brdsko.planinskom delu pštine čiste sneg, prenosi ngportal.rs

Tako se dogodilo da je radnik službe za čišćenje snega u Negotinu, Dragan Stančulović, čisteći prilazni put ka “Ciganskom groblju”, zbog kvara mašine ostao zaglavljen u snegu.

Kako sa svojom radnom mašinom nije mogao ni napred, ni nazad, a sneg je i dalje padao, Stančulović je ostao zavejan, a ubrzo mu je nestali i goriva, jer je zbog niske temperature morao da se greje.

Visina snega na tom potezu dostizala je i do dva i po metara, a najbliži put bio je udaljen nekoliko kilometara i vozač nije mogao pešice kroz visoke smetove. U pomoć su priskočili pripadnici negotinske Vatrogasno-spasilačke jedinice, koji su motornim sankama dovezli gorivo i mehaničara, kako bi otklonio kvar i nastavio sa poslom.