Pripadnici Sektora za vanredne situacijež u sredu jutro su oko 4 časa lokalizovali požar, koji je u utorak veče oko 22 sata u ulici Cara Dušana u beogradskoj opštini Zemun zahvatio magacinske i proizvodne pogone više firmi, površine oko 3.600 kvadrata.Na intervenciji gašenja požara bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Tokom gašenja požara četiri vatrogasca su lakše povređena, stoji u saopštenju MUP-a.

Prema navodima Hitne pomoći, intervenisale su četiri lekarske ekipe, a šest vatrogasaca je zbrinuto, uglavnom zbog dima.

Jedan vatrogasac starosti 43 godine pretrpeo je opekotine prvog i drugog stepena, ali nije odveden na dalje lečenje, a drugi, 39 godina star, ima opekotine grudnog koša prvog stepena i prebačen je u Urgentni centar.

Pročitajte još – VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM: Gore dve fabrike kod Pupinovog mosta, 62 vatrogasaca sa 20 vozila pokušava da ugasi požar, stanovnici evakuisani (VIDEO / FOTO)

Osim pripadnika MUP-a, na licu mesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U ovom trenutku na licu mesta oko 30 vatrogasaca i deset vozila vrše dogašivanje požara.

Zbog požara biće izmenjene sledeće linije prevoza: 73 ,84, 702, 703, 704, 705, 706 i 707.

U tom delu Zemuna i dalje nema struje.