Nagrade policajca i vatrogasca meseca, koje dodeljuje Skupština opštine Zemun, za izuzetne rezultate, za april mesec pripale su Jeleni Radovanović, iz Odseka za suzbijanje kriminaliteta u zemunskoj Policijskoj stanici, i Svetislavu Čaviću komandiru Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Zemun.

Jelena Radovanović, kako su obrazložili u opštini, zaslužila je ovo priznanje jer je tokom proteklog meseca, kao vođa grupe za suzbijanje nasilja u porodici u okviru ovog Odseka, blagovremenim i profesionalnim ponašanjem, zajedno sa svojim kolegama, značajno doprinela suzbijanju i sankcionisanju ovog krivičnog dela.

– Ovo priznanje nije samo moje, već pripada svim mojim saradnicima, koji sa mnogo volje, krajnje profesionalno i požrtvovano, ne osvrćući se na radno vreme, rade svoj posao – kaže ona i dodaje da je veoma zadovoljna što je njihov rad prepoznat.

Prema njenim rečima, priznanje za nju lično predstavlja veliku satisfakciju i podstrek da i dalje, sa nesmanjenim entuzijazmom i energijom, radi na zaštiti bezbednosti sugrađana.

– U Ministarstvu radim od 2006. godine i od prvog dana znala sam da sam odabrala humanu profesiju koja mi omogućava da pomognem drugima – ističe Jelena Radovanović.

I vatrogasac Svetislav Čavić, koji radi u Ministarstvu skoro 20 godina, ističe se posebnim zalaganjem, požrtvovanošću i profesionalizmom. Čavićev šef Milorad Kreševljak kaže da o radu najboljeg vatrogasca aprila govore brojna priznanja koje je dobio za svoj rad, među kojima je i nagrada „Svetislav Stojanović“.

– Čavić je krenuo stopama svog oca, koji je bio vatrogasac dobrovoljac. Učestvovao je u mnogim akcijama u kojima je bilo potrebno munjevito reagovati kako bi se spasili životi ljudi i njihova imovina.  Tokom prethodnog meseca, na našem području intervenisali smo mnogo puta, a njegovom prisebnošću i hrabrošću kolege sa kojima je krotio vatrenu stihiju ostali su nepovređeni – kaže Kreševljak.