Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Ministar unutrašnjih poslova uručio rešenja o zaposlenju novim vatrogascima

PETAK, 30. MAR 2018, 17:28 ¦ IZVOR: RTS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je rešenja za prijem u radni odnos polaznicima prve klase osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Stefanović je, navodi se u saopštenju, najavio i da će 14. maja u Obrenovcu biti postavljeno obeležje u čast svih vatrogasaca i ljudi, koji su spasavali živote u poplavama 2014. godine.

Ministar je novim vatrogascima poželeo dobrodošlicu u MUP i istakao da su prva generacija koja je izabrana na konkursu i koja je završila obuku za vatrogasce-spasioce.

“Rizik i težina posla obeležje su vatrogasno – spasilačkog poziva, mi se zato trudimo da vi budete što bolje opremljeni i obučeni, kako nijedan vatrogasac-spasilac ne bi bio povređen. Obuka je izuzetno važan segment, jer ćete se često naći prvi na licu mesta, bilo da je reč o požaru, saobraćajnim nezgodama ili poplavama, vi ćete često biti ti koji su prvi stigli do ljudi” rekao je Stefanović.

Poručio novim vatrogascima da je tada veoma važno i da pomognu, ali i da pruže reči podrške uplašenim ljudima.

“Ja nekada u šali kažem da su vatrogasci jedini iz našeg Ministarstva kojima se ljudi zaista obraduju. Vatrogasci uživaju veliko poverenje među građanima i to poverenje i ugled, koji ova služba ima, stečeni su mukotrpnim dugogodišnjim radom. Brojni su vatrogasci koji su žrtvovali svoje živote spasavajući druge ljude i mi ćemo se uvek sećati njihove žrtve” dodao je ministar.

Ukazao je da je zbog toga odlučeno da se reparira jedno staro vatrogasno vozilo i da se 14. maja, na dan godišnjice majskih poplava 2014. godine, u Obrenovcu postavi u znak zahvalnosti svim vatrogascima-spasiocima i svim ljudima koji su učestvovali u spasavanju života.

Osnovna obuka vatrogasaca-spasilaca, koji su se prijavili na konkurs koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo prošle godine i koji su prošli selekciju, kao i sam prijem na osnovu raspisanog konkursa realizuje se po prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastavu MUP-a 1992. godine, rečeno je u saopštenju.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor