Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Sindikat vatrogasaca Srbije uputio zahtev za isplatu novčane čestitke

22 feb Obaveštenja | SVS

Info SVS / 22.02.2017.

Sindikat vatrogasaca Srbije se, u ime svojih članova, obraća Naslovu sa zahtevom za isplatu novogodišnj novčane čestitke deci zaposlenih za 2016. godinu, a koje pravo pripada deci do 15 godina starosti saglasno članu 46. PK ugovora za državne organe (Sl. glasnik RS 25/15).

Primenu odredaba označenog člana imenovanog PKU naš Sindikat nalazi u odredbama važećeg PK za policiju, tačnije u odredbi člana 47. koja upućuje na druge propise kojima se uređuju radni odnosi u državnim organima odnosno reguliše oblast rada, kao i odredbi iz člana 250.  aktuelnog Zakona o policiji.

Napominjemo da su se pojedini naši članovi, tokom decembra 2016., sa ovim zahtevom obraćali pismeno Naslovu, ali nisu dobili nikakav odgovor..

Naša je obaveza da u zaštiti prava zaposlenih aktivno učestvujemo kao i da u njihovo ime i za njihov račun podnosimo razne zahteve i predstavke posebno ukoliko je došlo do kolektivne povrede nekog od prava iz rada, kao što je ovde slučaj.

S toga predlažemo da Naslov hitno donese  pojedinačna rešenja kojima će utvrditi  isplatu novogodišnje novčane čestitke za 2016. godinu u visini odnosno u vrednosti do neoporezivog iznosa predviđenog zakonom o porezu na dohodak za svakog našeg člana koji ispunjava uslove utvrđene odredbama  čl. 46 PKU za državne organe odnosno ima decu starosti do 15 godina, a koji podatak postoji u evidencija za svakog zaposlenog koju vodi poslodavac.

U slučaju da poslodavac ne poseduje ove podatke u radnoj evidenciji zaposlenih dostavićemo naknadno spisak uz koji će biti priloženi i Izvod iz MK rođenih za svako dete koje ispunjava propisani uslov.

Podelite sa drugima!

Ostavi odgovor