ŽENA je bila na terasi, a plamen je bio svuda oko nje. Vatra je bila tolika da nismo mogli odmah da uđemo u stan i bezbedno je izvučemo, priča vatrogasac Zoran Zarić (34), koji je sa kolegom Ljubomirom Batasom (34) spasao 90-godišnju staricu od sigurne smrti, i pritom zadobio teže opekotine!

Požar je izbio u petak ujutru, nešto pre 6.00, na sedmom spratu zgrade u Otona Župančiča na Novom Beogradu. Starica je sa teškim opekotinama prevezena u Urgentni centar i njeno stanje je kritično.

Nesrećna žena, inače polupokretna, uspela je da se domogne terase, gde su je spasioci i zatekli. Vatra se stanom širila velikom brzinom, pa je 27 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila jedva uspelo da lokalizuje požar.

– Zoran i ja smo prvi došli do stana – govori Batas. – Dogovor je bio da naizmenično gasimo vatru kako bismo stigli do žene. On je prvi pokušao da uđe i zadobio je opekotine. Onda smo se zamenili, ali ni ja nisam mogao da izdržim tu vrelinu. Povukli smo se na trenutak, sačekali da nam ostale kolege priteknu u pomoć.

Za to vreme, druga ekipa je polivala terasu na kojoj je žena bila, u pokušaju da je “ohlade”. Batas je nekako uspeo da se probije do devedesetogodišnjakinje i iznese je iz stana.

– Molio sam boga da ostane na nogama – iskren je Zarić. – Znali smo, ako padne, to je kraj. Da nije bila u stanu, ne bismo tako jurišali u vatru.

Ljubomir i Zoran rade zajedno od 2008. i za njih kolege iz vatrogasne stanice Zemun imaju samo reči hvale.

Ljubomir Batas

ŽENA, IPAK, ŽIVOTNO UGROŽENA

NESREĆNA starica zadobila je opekotine po rukama, nogama i leđima. Kako nezvanično saznajemo, male su šanse da preživi.

– Žena je na intenzivnoj nezi – navodi Aleksandra Berić, potparol Urgentnog centra. – U veoma teškom je stanju i životno je ugrožena.

RAZVLAČILI CREVA DO 7. SPRATA

PARKIRANI automobili oko zgrade i ovog puta bili su prepreka vatrogascima da počnu sa gašenjem požara. Bili su primorani da 50 metara razvlače creva do ulaza u zgradu, a onda još duž stepeništa do sedmog sprata! Gašenje je dodatno otežalo i to što stara zgrada nema hidrantne mreže.